Događaji

Prijavi se za I EYCA Educo camp!

Raspisan je otvoreni poziv za prijavu učesnika/ca prvog međunarodnog EYCA Educo kampa, koji će okupiti 25 mladih iz Crne Gore i drugih evropskih zemalja, od 12. do 15. avgusta u Brezni, Plužine.

Kamp je namijenjen mladima koji imaju između 18 i 25 godina i žele da saznaju više o programima mobilnosti u Evropskoj uniji, demokratiji i potrebi za većom participacijom mladih ljudi, ljudskim pravima, kao i procesu digitalizacije i zaštite podataka na internetu.

Događaj, kojim će biti obilježen 12. avgust, Međunarodni dan mladih, organizuje projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA), uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 16. jula, popunjavanjem formulara na linku https://forms.gle/uhokeCXrMqL5njvb6 , a selekcija će biti napravljena na osnovu motivacionih pisama prijavljenih. Sve troškove kampa (prevoz, ishrana i smještaj) snose organizatori.

„Pozivamo mlade da se prijave i dio ljeta iskoriste za sticanje novih znanja, iskustva i poznanstava. Pored odličnih predavača koji će prenijeti dio svog znanja, u popodnevnim satima učesnike očekuju brojne zabavne aktivnosti, kao što su filmske projekcije, sport, društvene igre“, poručuju organizatori.

Evropska omladinska kartica je društveno odgovorni program koji mladim ljudima (13-29 godina) omogućava ulazak u svijet informacija, mobilnosti, neformalne edukacije, umrežavanja na nacionalnom i evropskom nivou, kao i korišćenja velikog broja povlastica u Crnoj Gori (kroz partnerstvo sa više od 270 kompanija) i Evropi (više od 70.000 kompanija). Implementacija ovog projekta usaglašena je sa ciljevima koje prepoznaje Zakon o mladima, Strategija za mlade (2017-2021) i Evropska omladinska strategija (2019-2027).

Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori realizuju NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ i Uprava za sport i mlade.

Preuzeto sa: omladinskakartica.me