Događaji

Dizajnirajte svoje ljeto uz ITAcademy! Prijavite se za besplatan “Design bootcamp”

ITAcademy odlučila je da obraduje sve kreativce. U modernim prostorijama u centru Sarajeva 12. jula počet će besplatan “Design bootcamp” namijenjen svima onima koji žele da se upoznaju sa osnovama dizajna i zakorače u ovo zanimljivo i isplativo zanimanje.

Bootcamp će trajati mjesec dna, ali je broj ljudi koji će moći da prisustvuje strogo ograničen. Stoga je neophodno da popunite ovu online prijavu što prije i osigurate svoje mjesto na vrijeme.

Kvalitetni dizajneri su sve traženiji i sve bolje plaćeni

Informacione tehnologije su najjednostavniji put ka sigurnom i dobro plaćenom poslu širom svijeta, a ovakav trend ne zaobilazi ni Bosnu i Hercegovinu. U poređenju sa drugim oblastima, dizajneri zajedno sa ostalim IT stručnjacima veoma brzo mogu pronaći posao koji će im obezbijediti ugodan život.

Karijera dizajnera predstavlja izuzetno uzbudljivo i odlično plaćeno zanimanje. Dok rezultat rada na mnogim poslovima ostaje u četiri zida office-a, rješenja dizajnera uvijek su vidljiva većem broju ljudi, a nerijetko obiđu i cijeli svijet. U današnje vrijeme većina kompanija ima tim dizajnera, te rad u grupi kreativaca garantuje sjajnu atmosferu na poslu. Pored stalnog zaposlenja dizajneri mogu raditi na dodatnim freelance projektima i tako udvostručiti svoja primanja.

Ipak, da biste došli do najboljih poslova, potrebno je da najprije uložite u svoje usavršavanje i portfolio i steknete certifikate koji odvajaju eksperte od konkurencije. Adobe ekspertska zvanja spadaju u vodeće IT titule za dizajnere koji koriste računare u svojoj umjetnosti ili poslovnoj primjeni.

“Design bootcamp” – uđite u svijet dizajna i ovladajte osnovim funkcijama Adobe programa

Besplatan „Design bootcamp” namijenjen je svima onima koji žele da se bave dizajnom i da od toga dobro zarađuju. Upoznaćete se sa najvažnijim Adobe alatima kao što su Photoshop, Illustrator, InDesign i naučiti kako da kreirate kvalitetan dizajn za različite medije i kanale komunikacije. Saznaćete i detalje dizajn procesa, te ovladati metodama pomoću kojih ćete doći do najboljeg mogućeg dizajn rješenja, uz upoznavanje dizajn pravila i elemenata, ali i dobrog planiranja.

Saznaćete i na koji način možete da ostvarite freelance karijeru, šta je kreativnost kroz praktične primjere, vježbe, takmičenja i razvoj vlastitih projekata. Shvatićete i zašto je veza između dizajna i marketinga neraskidiva, koliko je vješt i kreativan dizajner važan za svaki projekat i šta je neophodno da znate da biste baš vi postali jedan takav.

“Nakon samo tri časa uspjela sam napraviti svoj prvi dizajn”

Polaznici besplatnih kurseva na ITAcademy sa njih nose samo lijepe uspomene. Znanje i preporuke koje su na njima dobili pokrenuli su ih da nastave svoje školovanje u tom smjeru.

“Nakon samo tri časa već sam bila u mogućnosti da kreiram svoj prvi dizajn. Dinamičan rad u grupi i razmjena mišljenja dosta su mi pomogli u razvijanju kritičkog mišljenja i zapažanja bitnih detalja u dizajnu”, rekla je Iris Gudelj, polaznica prošlogodišnjeg kursa Adobe InDesign.

Preuzeto sa: hocu.ba