Vijesti

Manifestacija „Zaštitimo planetu“ u Parku „Petar Kočić“: Podizanje svijesti o zaštiti životne sredine

Manifestacija „Zaštitimo planetu“ u organizaciji UNDP-a biće održana u petak 2. jula u periodu od 11.00 do 13.00 časova, te od 18.00 do 20.00 časova u Parku „Petar Kočić“.

Tim povodom biće priređen bogat program posvećen promociji važnosti zaštite životne sredine i „Ciljeva održivog razvoja“, a događaju će se pridružiti i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Program obuhvata mini koncert Une Šušnice i Andreasa Ćurića, učenika Muzičke škole „Vlado Milošević“, časove crtanja sa Oljom Pristaš, GED izložbu posvećenu promociji višestrukih koristi energetske efikasnosti, kao i izložbu „Terralone“ – a riječ je o fotorealnom 3D modelu planete Zemlje visokom 10 metara, koji će javnosti biti prikazan prije samog događaja.

Pored toga planirano je interaktivno učešće posjetilaca koji će imati priliku da ispišu poruke za očuvanje planete, da učestvuju u kvizu, a biće organizovano i kolo sreće sa simboličnim poklonima.

Aktivnosti se organizuju u okviru projekata koje finansira Švedska – Zeleni ekonomski razvoj (GED) i Podrška pripremi za implementaciju Ciljeva održivog razvoja (SDGs). U okviru GED projekta u saradnji sa Gradskom upravom Banjaluka realizovane su mjere energetske efikasnosti na vrtićima, školama i drugim javnim ustanovama u Banja Luci.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka