Edukacija

Prijavite se na petomjesečni kurs grafičkog dizajna

Kalifornijski institut za umjetnost organizuje onlajn kurs grafičkog dizajna na koji se mogu prijaviti svi zainteresovani.

OBLAST: grafički dizajn

OPIS: Na primjere grafičkog dizajna možemo naići svakodnevno, u različitim oblicima, kako na ekranu tako i u štampi, ali uvijek je prikazan u vidu slika i riječi kako bi se ostvario cilj komunikacije. Ovaj program se sastoji od četiri kursa, kako bi se studenti upoznali sa osnovnim vještinama potrebnim za izradu sofisticiranog grafičkog dizajna. Takođe, učesnici će imati priliku da učestvuju u glavnom projektu koji objedinjuje vještine sa prethodnih kurseva, a samim učešćem u projektu brendiranja obogatićete profesionalni portfolio.

Cilj ovog dugoročnog programa je osposobljavanje učesnika za set prenosivih i konceptualnih alata za pravljenje i komuniciranje u oblasti grafičkog dizajna. Osnovne vještine osposobiće učesnike za nastavak studija grafičkog dizajna i predstavljaju polaznu tačku za dalji rad u dizajnu interfejsa, pokretnoj grafici i uređivačkom dizajnu.

Na kursu ćete naučiti nešto više o:

  • Bazičnim vještinama neophodnim da biste bili grafički dizajner
  • Komunikaciji putem stvaranja slika i tipografiji
  • Učestvovanju u glavnom projektu, a to kasnije možete uvrstiti u profesionalni portfolio
  • Dizajnu interfejsa, pokretnoj grafici i uređivačkom dizajnu.

Kurs se organizuje na sajtu Coursera i traje 5 mjeseci, a ukoliko želite sertifikat o završenom kursu, njega plaćate 49$.

USLOVI: Na kurs se mogu prijaviti svi zainteresovani, ali prethodno morate imati sertifikat za prethodna četiri kursa iz specijalizacije da biste mogli da pohađate ovaj.

NAČIN PRIJAVE: Možete se prijaviti putem linka, tako što ćete odabrati željeni kurs i nakon toga popuniti aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU: u toku

Detaljnije: https://calarts.edu/

Preuzeto sa: mladiinfo.me