Vijesti

Od danas ukidanje rominga u zemljama zapadnog Balkana

Primjena sporazuma o ukidanju rominga u regionu zapadnog Balkana počinje danas, 1. jula.

Ukompaniji m:tel kažu da to konkretno znači da će njihovi, ali i korisnici drugih operatera u BiH, uživati u pogodnostima koje uživaju kada telefoniraju prema mrežama u BiH i kada se nalaze u zemljama regiona zapadnog Balkana.

– Sporazum se odnosi na Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, BiH i Albaniju. Za korisnike m:tel-a to konkretno znači da u svakom paketu imaju bonuse na razgovore prema drugim mrežama. To će važiti i za razgovore prema zemljama zapadnog Balkana. Tačnije, kada se nađu u pomenutim zemljama i pozivaju bilo koju zemlju regiona i BiH, naravno, bonusi im vrijede, odnosno, neće im se ništa dodatno tarifirati – ističe portparol m:tel-a Milica Kondić.

Kad je riječ o korištenju interneta, svakom paketu će, kako kaže, biti dodijeljena takozvana primjenjiva količina mobilnog interneta, koja će biti dovoljna kada se korisnici nađu u zemljama zapadnog Balkana.

– Svi detalji za svaku pojedinačnu tarifu već sutra će biti na zvaničnoj stranici kompanije m:tel, gdje već sada možete pronaći odgovore na neka pitanja koja korisnike najviše interesuju. Takođe, kada se nađete u bilo kojoj zemlji regiona, dolazni pozivi se neće tarifirati – objašnjava Kondićeve.

Prema njenim riječima, korisnici ne moraju ništa podešavati telefonu, nego će im usluga korištenja rominga automatski biti dostupna.

– To će se desiti kada korisnici pređu na neku drugu mrežu. Za pripejd korisnike se primjenjuje isti princip. Paket koji imaju za razgovore prema mrežama u BiH važiće i kada telefoniraju u nekoj od navedenih zemalja, odnosno, cjenovnik ostaje isti – naglašava Kondićeva.

Preuzeto sa: srpskainfo