Volontiranje

Klub putnika – poziv za volontere 2021.

Klub putnika je neformalna zajednica putnika, istraživača i stvaralaca zasnovana na idejama ličnog istraživanja i povezivanja sveta, slobodnog kretanja, stvaranja vrednosti i slobodnog deljenja. Želeli bismo da proširimo krug saradnika koji neposredno, aktivno i motivisano učestvuju u radu udruženja.

ŠTA RADE VOLONTERI?

Ako ste radoznali i imate široka interesovanja, volite da čitate i istražujete, da učite i informišete se o svemu i svačemu, pozivamo vas da se uključite u urednički rad na sajtu Kluba putnika, u pronalaženje i priređivanje sadržaja koje objavljujemo.

Ako volite da pišete o sopstvenim iskustvima, o kulturama, zanimljivostima, ljudima, mestima, idejama, filmovima, knjigama, da intervjuišete, crtate ili snimate, pozivamo vas da nam se pridružite kao autori sadržaja.

Ako dobro govorite engleski, dobro bi nam došla vaša pomoć oko prevođenja, održavanja međunarodne verzije našeg sajta, i izrade sadržaja na engleskom jeziku.

Ako ste komunikativni i dobro se snalazite na fejsbuku, instagramu, tviteru itd, pozivamo vas da se pridružite održavanju prisustva Kluba putnika na društvenim mrežama.

Ako volite da skitate i istražujete, i pritom svoja iskustva oblikujete u nešto novo – bile to priče, crteži, filmovi, mape, zvučni zapisi ili nešto deseto – pozivamo vas da te stvari radimo zajedno.

Ako imate nove ideje u pogledu toga šta bi Klub putnika mogao raditi i biti, zainteresovani smo da ih čujemo.

KAKO TO IZGLEDA U PRAKSI?

Klub putnika nema hijerarhiju, rokove, spiskove radnih zadataka i obaveza. Svi članovi su volonteri, i svako sam bira u kojoj meri želi da se angažuje, šta tačno želi da radi, i koliko će taj angažman trajati. Svi ravnopravno predlažemo ideje, i zajednički se dogovaramo oko njihove realizacije.

S obzirom da udruženje funkcioniše uglavnom preko interneta, nije bitno gde se nalazite, čime se bavite ni koliko imate godina. Svejedno nam je da li ste srednjoškolci ili penzioneri, i da li živite na Balkanu ili na Kiribatima.

ŠTA JA IMAM OD TOGA?

Odlično pitanje, i veoma važno. Evo nekoliko mogućih odgovora.

  • Pročitali ste stranicu O nama, upoznali se sa vrednostima za koje se Klub putnika zalaže, zaključili da se one poklapaju sa vašom vizijom sveta i sistemom vrednosti, i želite da radite na izgradnji takvog sveta.
  • Želite kanal za zanimljivo, kreativno i konstruktivno provođenje slobodnog vremena, uz saradnju i druženje sa ljudima sličnih interesovanja.
  • Želite priliku za učenje i sticanje iskustva na polju stvaranja, pronalaženja i obrade sadržaja, izdavaštva, prevođenja, pisanja, snimanja, montaže, održavanja sajta itd, u saradnji sa onima koji će vam pomoći da usavršite svoje veštine.
  • Želite platformu kroz koju ćete realizovati sopstvene ideje, koje dosad niste ostvarili usled nedostatka resursa, znanja ili društva.

Ako se pronalazite u bilo kojoj od ovih stavki, pozivamo vas da popunite formular i prijavite se za volontiranje u Klubu putnika:

Klub putnika – poziv za volontere 2021.

Radujemo se saradnji! 🙂

Preuzeto sa: hocu.ba