Konkursi

Poziv trenerima i konsultantima iz Bosne i Hercegovine za učestvovanje u programu treninga trenera iz oblasti izrade strateških dokumenata u Republici Srpskoj

Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) upućuje poziv trenerima i konsultantima iz Bosne i Hercegovine (BIH) za podnošenje prijave za učešće u programu treninga trenera iz oblasti izrade strateških dokumenata u Republici Srpskoj (RS).

Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) je zajednički projekat Vlade Švajcarske i UNDP-a koji ima za cilj osnažiti lokalni razvoj kroz uvođenje sistemskog pristupa strateškom planiranju, implementaciji, praćenju i vrednovanju (evaluaciji) realizacije razvojnih planova, te harmonizaciji sistema planiranja na lokalnom nivou sa onim na višim nivoima vlasti. U skladu sa projektnim ciljevima, ILDP je, između ostalog, u proteklom periodu podržao izradu (prijedloga) Zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u RS i pratećih podzakonskih akata. Ujedno, ILDP je, u saradnji sa Odjeljenjem za strateško planiranje u Generalnom Sekretarijatu Vlade RS i Agencijom za državnu upravu RS te Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS, podržao izradu programa treninga trenera sa ciljem osposobljavanja nove generacije trenera i konsultanata, koji bi, u skladu sa novitetima definisanim regulatornim i metodološkim okvirom za izradu strateških dokumenata, pružali trenerske i konsultantske usluge republičkim organima uprave te jedinicama lokalne samouprave u Repubici Srpskoj.

Program treninga trenera za izradu strateških dokumenata u RS se organizuje kao dvodnevni trening (2 x 5 sati, uključujući pauze) za dvije grupe učesnika (od 15-20 učesnika) i to:

za prvu grupu: 06-07 jula 2021. godine
za drugu grupe 08-09 jula 2021. godine.


Trener je Marko Martić koji posjeduje višegodišnje iskustvo u oblasti strateškog planiranja. Trening za prvu grupu će biti organizovan u Banja Luci u jednom od hotela koji će biti naknadno odabran. Trening za drugu grupu će biti organizovan putem Zoom elektronske platforme (kako bi se pružila prilika učešća učesnicima koji nisu u mogućnosti prisustvovati treningu u Banja Luci zbog ograničenja usljed COVID-19 ili drugih razloga). Organizator zadržava pravo da, usljed popunjenosti mjesta u jednoj od trening grupa, učesnike preraspodjeli u drugu grupu. Takođe, zbog eventualnog većeg ili manjeg interesa za učešće na treningu organizator zadržava pravo promjene broja grupa, datuma održavanja ili oblika izvođenja treninga.

Tokom treninga učesnici će učestvovati u interaktivnim diskusijama i kratkim vježbama kao i ulaznom i izlaznom testu znanja. Za uspješno završen trening učesnici trebaju imati minimalno 80% tačnih odgovora na izlaznom testu.

Uspješno završen trening program će biti preduslov za prijavljivanje na javne oglase ADU RS i MULS RS za pružanje trenerskih usluga, te trenerskih i konsultantskih usluga iz oblasti izrade strateških dokumenata u RS, koje organizuje ILDP direktno ili u saradnji sa partnerskim institucijama u RS.

OVDJE MOŽETE PREUZETI PRIJAVNI OBRAZAC ZA UČEŠĆE NA PROGRAMU TRENINGA TRENERA IZ OBLASTI IZRADE STRATEŠKIH DOKUMENATA U REPUBLICI SRPSKOJ


Preduslovi za učešće u programu treninga trenera:
Minimalno univerzitetski stepen obrazovanja u oblasti društvenih nauka, ekonomije, javne administracije ili drugoj relevantnoj oblasti za strateško planiranje i upravljanje razvojem;
Minimalno 3 godine prethodnog iskustva: u razvoju kapaciteta i/ili pružanju tehničke podrške korisnicima iz javnog sektora u BiH u oblasti strateškog planiranja i upravljanja razvojem i/ili direktnoj izradi strateških dokumenata organa uprave u BiH u svojstvu člana razvojnog tima za izradu strateškog dokumenta.
Način podnošenja prijave
Prijave za učešće u programu treninga trenera se podnose elektronskim putem e-maila aleksandar.ivanovic@undp.org, najkasnije do 30. juna 2021. godine (srijeda), do 12:00 sati. Uz prijavu, dostavljaju se i dokazi o ispunjenim preduslovima za učešće u programu treninga trenera (kopija diploma o stečenom stepenu obrazovanja te kopije ugovora i/ili potvrde o potrebnom iskustvu). Za učešće u programu treninga trenera će biti pozvano maksimalno 40 učesnika koji najbolje ispunjavaju preduslove za učešće.

Preuzeto sa: ba.undp.org