Edukacija

Besplatan kurs “Vizuelni elementi UI dizajna”

Kalifornijski institut umjetnosti (California Institute of Arts) u saradnji sa Courserom organizuje besplatan kurs web dizajna.

OBLAST: web dizajn

OPIS: Ovaj kurs će se baviti pitanjima od toga šta je u biti interfejs do uloge koju dizajner igra u stvaranju korisničkog interfejsa. Korisnici će naučiti da dizajniraju i artikulišu značenje koristeći boju, tip i slike kako bi sve funkcije interfejsa mogle neometano da se koriste. Kroz seriju predavanja i vizuelnih vježbi, učesnici će se fokusirati na brojne pojedinačne elemente i komponente koji zajedno čine skup vještina koje bi dizajneri interfejsa morali da posjeduju. Na kraju ovog kursa učesnici će moći da opišu ključne formalne elemente jasnog, dosljednog i intuitivnog dizajna korisničkog interfejsa i primjene naučene vještine na dizajn statičkog interfejsa.

USLOVI: Ovi kursevi su idealni za svakoga sa iskustvom u grafičkom ili vizuelnom dizajnu i sve osobe koje želi da izgrade svoje vještine u UI ili UX dizajnu. Kurs je takođe idealan za sve koji imaju iskustva u web ili front-end web razvoju ili interakciji čovjeka i komjutera te žele da unaprijede svoje vještine vizualnog dizajna i sprovođenje analize za UI ili UX.

NAČIN PRIJAVE: Možete se prijaviti preko Coursera sajta. Kurs je besplatan ukoliko kliknete na opciju Audit only (sertifikat se dodatno plaća).

Detaljnije na: https://tinyurl.com/4shz4dmw

Preuzeto sa: mladiinfo.me