Site icon mladibl.com

Prijavite se za takmičenje za novinare

Albanski helsinški komitet je otvorio poziv za prijavu članaka / video snimaka u oblasti slobode medija, pružajući novinarima i medijskim stručnjacima priliku da u svojim zemljama realizuju svoje inovativne ideje ka integritetu i nezavisnosti medija.

OBLAST: mediji

OPIS: Kroz ovo takmičenje biće izabrano 6 novinara ili grupa novinara koji će proizvoditi članke /video zapise, finansijski podržani stipendijom do 1.100 evra (umanjeni za porez na dohodak), dok će imati na raspolaganju 3 nedelje da dopune svoje članke i pripreme članke / video za objavljivanje.

Kandidati moraju da formulišu detaljan prijedlog prijave, dok će prioritet pri odabiru imati prijedlozi koji uključuju jednu od sljedećih tema:

Procjenu će izvršiti komisija koju će činiti predstavnici AHC-a i organizacija medijskih partnera u regionu, predstavnik ambasade Kraljevine Holandije u Tirani i domaći medijski ekspert iz Albanije.

Pobjednički kandidati će tokom izrade video snimaka / članaka od grupe imati podršku mentora-medijskih stručnjaka.

Takođe će biti podstaknuti da omoguće vidljivost svojih radova na medijima, društvenim mrežama itd, paralelno sa vidljivošću koju će AHC i partnerske organizacije u regionu za ove radove ostvariti putem svojih društvenih mreža.

USLOVI: Mogu se prijaviti svi novinari ili medijski stručnjaci iz Albanije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine, zaposleni u drugim medijima ili u slobodnoj profesiji, koji imaju najmanje 5 godina radnog iskustva i dobro vladaju engleskim jezikom (članci / video snimci će se raditi na lokalnom i engleskom jeziku).

Prioritet će imati kandidati koji:

NAČIN PRIJAVE: Zainteresovani kandidati trebaju da predaju:

Potrebnu dokumentaciju dostaviti na e-mail adresu: office@ahc.org.al

ROK ZA PRIJAVU: 05.06.2021. godine

Detaljnije: Više informacija možete dobiti putem mejla: office@ahc.org.al

Preuzeto sa: mladiinfo.me

Exit mobile version