Site icon mladibl.com

Dom omladine: Otvorena edukativna izložba „Antifa 2.0“

U cilju podizanja svijesti o savremenim oblicima fašizma u današnjem društvu i potrebi adekvatnog antifašističkog odgovora, u banjalučkom Domu omladine, u sklopu projekta „Antifa 2.0“ – priređena je izložba multimedijalnog karaktera.

U ime Grada Banja Luka, otvaranju izložbe prisustvovale su savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo i ovlašteni potpisnik u ime Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Nevena Blagojević Podrić.

Naime, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BIH), pod pokroviteljstvom Fondacije Rokfeler, edukativnom izložbom „Antifa 2.0“ želi pružiti javnosti uvid u istorijske korijene fašizma i nacizma, ali i upoznati ih sa savremenim oblicima fašizma u današnjem društvu.

Izložba se sastoji od videa, fotografija i interaktivnih prostora, a cilj je da se multimedijalnim pristupom, svim posjetiocima, a naročito mladim generacijama, približi slika o opasnostima širenja modernog fašizma (ur-fašizma).

-Imajući u vidu edukativni karakter izložbe, cilj je da se ovim putem apeluje na relevantne institucije, kako bi se razmotrila mogućnost organizacije ove izložbe u školama širom Bosne i Hercegovine-naveli su predstavnici Inicijative mladih.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version