Site icon mladibl.com

Online diskusija o slobodi medija – #PustiPričuDaŽivi

U sklopu mjeseca slobode medija povodom Svjetskog dana slobode medija – 3. maja, USAID-ov Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) organizuje online diskusiju u utorak, 25. maja 2021. godine, u periodu od 11:00 do 13:00h, putem Zoom platforme.

Uvodničari/ke na debati će biti Kristina Ljevak, freelance novinarka, Amir Zukić, direktor vijesti i programa N1 i Edin Zubčević, odgovorni urednik Portala slobode Nomad. Moderator diskusije je Senad Hadžifejzović,novinar i urednik FACE TV.

Cilj debate #PustiPričuDaŽivi je da uvodničari/ka, i ostali učesnici/e događaja koji to žele, iznesu svoja zapažanja i iskustva o temama koje opterećuju medijsku zajednicu, kao i da se čuju prijedlozi za rješavanje nekih od izazova u ostvarivanju medijskih sloboda u Bosni i Hercegovini.

Blizu hiljadu medija, od kojih je više od polovine na webu, produciraju svakodnevno i nekoliko hiljada informacija različitog kvaliteta. Kakve su to informacije, kakvog su kvaliteta, koje vrste pritisaka postoje, koliko na medijske slobode utiče cenzura, autocenzura i ekonomska nemoć medija i novinara, ko radi na osnovu poštenja i ideala, a ko ima koristi od manipulacije – o svemu tome i o drugim gorućim temama ćemo razgovarati na dogadjaju. Pozivamo vas da nam se pridružite na diskusiji koja će obogatiti vaša znanja, dati potvrdu vaših razmišljanja ili otvoriti nove vidike.

Rok za prijavu na događaj je ponedjeljak, 24. maj 2021. godine do 12:00h.

Obezbijedite svoje učešće putem linka: http://bit.ly/PustiPricuDaZivi

Program online diskusije je dostupan na linku: http://bit.ly/ProgramDiskusije

Preuzeto sa: imep.ba

Exit mobile version