Site icon mladibl.com

Podrška organizacijama civilnog društva

Balkanska mreža za razvoj civilnog društva (BCSDN) objavila je Poziv za dostavljanje prijedloga projekata „Ad hoc grantovi za podršku”, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA). Rok za podnošenje prijava je do kraja 2021. godine ili dok se ne isplate sva raspoloživa sredstva.

Ad hoc podrška je instrument koji je uspostavljen kako bi se obezbijedilo brzo finansiranje organizacija civilnog društva (OCD) kada nema dovoljno vremena za djelovanje kroz standardni postupak dodjele grantova.

Predmetni poziv pruža podršku za:

Na predmetni poziv mogu se prijaviti nevladine i neprofitne organizacije civilnog društva, platforme, udruženja, fondacije, registrovane u najmanje jednoj zemlji Zapadnog Balkana.

Budžet Poziva iznosi 340,000 evra.

Detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Balkanska mreža za razvoj civilnog društva (BCSDN) je mreža od 14 organizacija civilnog društva iz 11 zemalja Balkana (Albanija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Kosovo*, Rumunija, Crna Gora, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija i Turska). Cilj BCSDN je ojačati civilno društvo i uticati na evropske i nacionalne politike u pravcu povoljnijeg okruženja za razvoj civilnog društva kako bi se osigurale održive i funkcionalne demokratije na Balkanu.

Preuzeto sa: Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju

Exit mobile version