Site icon mladibl.com

Novi program Američke ambasade u BiH i Fondacije 787 – AWE Akademija za preduzetnice!

Osnivačica/vlasnica ste biznisa na početku poslovanja ili imate biznis ideju? Želite svoje preduzetničke snove pretvoriti u realnost? Poznajete engleski jezik i možete bez većih poteškoća na ovom jeziku pratiti predavanja? Uz stručnu podršku želite osigurati i finansiranje za svoju biznis ideju? Onda je ovo poziv za vas!

Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 (Fondacija 787) uz podršku Američke ambasade u BiH implementira po prvi put u BiH globalni program „AWE Akademija za preduzetnice“. Program je namijenjen za 30 žena (20-50 godina starosti) iz svih dijelova BiH koje su vlasnice/osnivačice biznisa i na samom su početku svog poslovanja (biznis treba biti registrovan u posljednjih 8 mjeseci u trenutku apliciranja) ili imaju tek poslovnu ideju koju žele pretvoriti u održivi biznis.

Program traje sedam mjeseci i to od aprila do oktobra 2021. godine, a zbog epidemiološke situacije u BiH, edukativne sesije u sklopu programa održavat će se većinski online putem. Preduzetnicama koje budu odabrane za učešće u ovom programu bit će omogućen pristup specijalnoj AWE platformi za učenje i obuku preduzetnica, putem koje će svake sedmice slušati sadržaje na engleskom jeziku i obrađivati različite poslovne teme.

Učesnice će praćenje ovih sadržaja moći prilagoditi svojim obavezama i slobodnom vremenu tokom sedmice, a sve što je potrebno jeste da imaju pristup dobroj internet konekciji i računaru 2 do 3 sata sedmično, kako bi mogle obaviti zadane aktivnosti.

Također, za svaku obrađenu temu bit će održana i edukativna sesija s lokalnim/om ekspertom/icom.Pored navedenih sesija s lokalnim ekspertima/cama, učesnicama će kroz cijeli program biti omogućena i podrška facilitatora/ica sa bogatim znanjem i iskustvom u različitim preduzetničkim oblastima, koji/e će redovno pratiti njihov rad i pomagati im u savladavanju sadržaja i ostvarenju željenih rezultata i ciljeva.

Kao završni događaj ovog programa bit će održano i veliko pitch takmičenje, u sklopu kojeg će učesnice imati priliku predstaviti svoj biznis/biznis ideju i ostvareni napredak kroz program, a najuspješnije od njih će imati priliku osvojiti bespovratna sredstva iz fonda vrijednog 17.000 KM.Prijave za AWE Akademiju za žene preduzetnice su otvorene od 19.03. do 02.04.2021. godine, a sve što je potrebno da uradite kako biste se prijavili za učešće u programu jeste da popunite prijavni obrazac na sljedećem linku: http://bit.ly/AWEBIH

Idemo graditi preduzetničke snove zajedno!

Preuzeto sa: CERK

Exit mobile version