Site icon mladibl.com

Poziv za studiranje na MGIMO u Ruskoj Federaciji za 2021/2022. akademsku godinu

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini obavijestila je Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine da je Moskovski državni institut za međunarodne odnose pri Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije (MGIMO) u okviru konkursa za studiranje po programima osnovnih studija u 2021/2022. akademskoj godini za Bosnu i Hercegovinu izdvojio jedno mjesto.

Poželjno je poznavanje ruskog jezika, u suprotnom postoji mogućnost pohađanja pripremnog odjeljenja koje traje godinu dana. Za prijemni ispit kandidat treba da ploži ruski jezik (ukoliko ga poznaje) te drugi strani jezik po izboru, a prijemni ispiti će se odvijati na daljinu.

Kandidat treba da dostavi, uz svoje lične podatke, smjer traženog obrazovanja (međunarodni odnosi, regionalni studiji, ekonomija, jurisprudencija, novinarstvo, marketing i odnosi sa javnošću, politologija, javni i lokalni menadžment, trgovinska djelatnost), koje bi jezike kandidat želio da izučava, neophodnost pohađanja pripremnog odjeljenja, broj telefona i e-mail adresu. Sve navedeno potrebno je dostaviti na adresu Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine, Musala 2, Sarajevo do 20. aprila 2021. godine.

Kontakt osoba po pitanjima vezanim za upisivanje na MGIMO u okviru izdvojene kvote je ataše Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Anastasija Gajdalenok, tel. +387(33)668-147; e-mail: a.gaydalenok@gmail.com.

Preuzeto sa: mvp.gov.ba

Exit mobile version