Site icon mladibl.com

“Još više razloga” da podržimo rad banjalučkih srednjih škola i zajedno promovišemo zdrave stilove života

Nakon veoma dobrih rezultata saradnje sa banjalučkim srednjim školama u okviru projekta ,,Još više razloga’‘ čija je implementacija podržana od strane Grada Banje Luke, a podrazumijevao je nastavak edukacija mladih o temama zdravih životnih stilova i prevencije nasilja ( otpočetog projektom ,,20 000 razloga da promovišemo zdrave stilove života u Banjoj Luci” takođe podržanog od strane Grada Banjaluke) ali na prilagođen i inovativan način – promocijom posebno kreiranog Program Y – e kursa. Ovim kvalitetnim programom ostvarili smo sjajne brojke.

Za samo tri mjeseca čak 444 učenika iz 12 banjalučkih srednjih škola pohađalo naš online kurs YMI – Young Men Initiative. Tema online kursa koji je prilagođen za učenike i profesore/ nastavnike / stručne saradnike obrađuju važne teme iz oblasti: rodno – transformativnog programa, od nasilja do mirne koegzistenicije, štetnosti droge i alkohola i donošenje odluka, seksulanosti i zaštita seksulano reporoduktivnog zdravlja i prava.

Nakon završenih edukacija, odlučili smo da ostvarenu dugogodišnju saradnju sa srednjim školama u Banjoj Luci nagradimo. Najbolji način za to svakako je nešto što učenicima može poslužiti u promociji zdravih žviotnih stilova. Tim povodom Aleksa Matić – projekt koordinator Insituta ,,Perpetuum mobile” uručio je sportsku opremu predstavnicima srednjih škola.

Preuzeto sa: Perpetuum mobile

Exit mobile version