Site icon mladibl.com

U.S. Mission to Bosnia and Herzegovina: Grant program međuetničkog pomirenja i omladinskih kampova

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, putem Ureda za javne poslove, sa zadovoljstvom objavljuje Obavijest o finansiranju (NOFO) za Interethnic Reconciliation and Youth (IERY) Camps Grants Program / Program međuetničkog pomirenja i omladinskih kampova (IERY) za podršku inicijativama s primarnim ciljem promocije izgradnje mira, promocije međuetničke i razmjene između zajednica, saradnje i zajedničkih projekata.

Tražimo projekte i inicijative koji omogućavaju mladima kontinuirani razvoj vještina koji će sarađivati zajedno najmanje 4 uzastopne noći u kampu s ciljem razvoja tolerancije i saradnje između etnički i geografski različitih zajednica Bosne i Hercegovine.

Projektni prijedlozi trebaju uključiti mlade koji prethodno nisu imali pristup sličnim inicijativama, te pripadaju barem jednoj od dvije specifične starosne grupe: a. uzrast 10-17 godina ili b. Uzrast 18-25 godina. Ambasada pozdravlja sve inovativne projektne prijedloge koji imaju za cilj promoviranje međuetničkog angažmana, pomirenja i saradnje između mladih iz različitih etničkih grupa.

Prioritetne teme

Dodatne informacije o finansiranju

Kriteriji

Rok za slanje projektnih prijedloga: 5. mart 2021. godine

Za više informacija i originalni tekst poziva na engleskom jeziku posjetite https://www.grants.gov/web/grants/view-opportunity.html?oppId=331215

Preuzeto sa: snagalokalnog.ba

Exit mobile version