Site icon mladibl.com

Konferencija o volontiranju i solidarnosti

Međunarodna konferencija za promociju širih i sistemskih socijalnih i ekonomskih dimenzija i uticaja volontiranja i aktivnosti solidarnosti u urbanim sredinama održaće se od 18. do 21. maja 2021 u Ljubljani.

OBLAST: Volonterizam, solidarnost

OPIS: Konferencija će okupiti predstavnike opština i organizacija za promociju projekata volontiranja i solidarnosti kao alata za podršku solidarnosti na djelu. Ovu aktivnost pokrenuli su grad Ljubljana i Slovenska Filantropija, jedna od najvećih volonterskih organizacija u Sloveniji, a zatim je proširena i usaglašena u saradnji sa slovenačkom NA i Resursnim centrom Evropskog korpusa solidarnosti.

Gradovi i opštine pokušavaju da podrže solidarnost svojih stanovnika kako bi unaprijedili socijalnu koheziju. Ova međusektorska saradnja je raznovrsna i svaka zajednica je razvila svoj način adresiranja potreba stanovnika. Cilj konferencije je da istraži postojeće prakse međusektorske saradnje u gradovima i podstakne njihovu nadogradnju.

Ciljevi konferencije:

USLOVI: Organizatori žele da delegacije gradova i opština koje se sastoje od 3 člana (predstavnik opštine, predstavnik lokalne volonterske organizacije i predstavnik preduzeća uključenih u društveno odgovorno poslovanje) prisustvuju konferenciji.

Svaki od učesnika treba da se prijavi odvojeno. Takođe ste pozvani da se prijavite kao pojedinac koji predstavlja jednu od gore pomenutih organizacija.

Preporučuje se za: omladinske radnike, menadžere omladinskih projekata, kreatore omladinske politike, opštinsko osoblje, predstavnike preduzeća uključenih u društveno odgovorno poslovanje i predstavnike volonterskih organizacija i pokreta.

NAČIN PRIJAVE: Za prijavu prvo morate napraviti nalog, zatim popunite aplikacionu formu sa linka: https://www.salto-youth.net/mysalto/login

ROK ZA PRIJAVU: 10. mart 2021.

Detaljnije: http://trainings.salto-youth.net/8668

Preuzeto sa: mladiinfo.me

Exit mobile version