Site icon mladibl.com

Prezentacija Priručnika za osnovne i srednje škole u BiH Ekoškologija

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) sa zadovoljstvom predstavlja Priručnik za osnovne i srednje škole u BiH – Ekoškologija namijenjenog svim zainteresiranim prosvjetnim radnicima/icama u BiH, a koji će biti prezentovan na online događaju 4.2.2021. godine od 13:00 do 15:00 sati.

Priručnik je kreiran u okviru projekta „Misli o prirodi!“ koji provodi CPCD, a finansira Švedska.

Priručnik za osnovne i srednje škole u BiH – Ekoškologija kreiran je s ciljem da pruži podršku u radu svim nastavnicima/ama koji/e se bave pitanjima zaštite okoliša/životne sredine ili žele da u svoj rad uključe okolišne/ekološke teme. S druge strane, njegovom praktičnom primjenom žele se potaknuti razmišljanja učenika/ica o okolišnim/ekološkim problemima i njihovo konkretno djelovanje u školi i u lokalnoj zajednici. Pristupi rješavanju određenih problema prikazani su na inovativan i praktičan način.

Autorica priručnika je Smilja Mrđa, diplomirana profesorica historije, zaljubljenica u prirodu koja svaki slobodan trenutak u školi koristi da učenike/ce motiviše da uživaju i čuvaju prirodu. Dugogodišnja je trenerica OSCE-a, CIVITAS-a i Vijeća Evrope za historijske i ekološke/okolišne teme, a učestvovala je i predavala na mnogim seminarima vezanim za zaštitu okoliša, te je aktivna učesnica u projektu „Eko škole” Općine Novi Grad. Godine 2016. i 2017. nominovana je za nagradu najinovativnijeg nastavnika u Bosni i Hercegovini, a 2019. dobila je nagradu najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije. Ove godine je nominovana za svjetsku nagradu Global teacher price. Trenutno radi u OŠ “Osman Nuri Hadžić” u Sarajevu.

Prezentacija priručnika će se održati u četvrtak, 04.02.2021. godine putem ZOOM platforme u periodu od 13:00 do 15:00 sati.

Vaše prisustvo možete potvrdite najkasnije do utorka 02.02.2021. godine do 11:00 sati putem linka: http://bit.ly/3bHL5Hm.

Preuzeto sa: FB event

Exit mobile version