Site icon mladibl.com

Poziv: Treneri/ice iz oblasti patentiranja i crowfundinga

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) raspisuje javni poziv za održavanje 6-dnevnog online treninga iz oblasti patentiranja, pretrage patentnih baza, popunjavanje patentne prijave, međunarodne patentne prijave i pokretanja Crowdfunding kampanje.

Ukupno će se angažovati 4 trenera/ice:

Pružanje usluge online edukacije iz oblasti patentiranja – uvod i pretraga patentnih baza

Pružanje usluge dvodnevne online edukacije iz oblasti zaštite intelektualnog vlasništva (patent) i popunjavanja patentne prijave

Pružanje usluge dvodnevne online edukacije iz oblasti prijave patenta u inozemstvu i PCT

Pružanje usluge jednodnevne online edukacije iz oblasti Crowdfundinga

Krajnji rok za dostavljanje ponude je 18.01.2021. do 15:00 h.

E-mail za dostavu ponuda: nada.zubcevic@cpcd.ba

Napomena: Online edukacija će se organizovati u februaru. Tačni termini će se naknadno utvrditi.

Planirani okvirni termini su:

CPCD implementira jednogodišnji projekat pod nazivom Trezor bh. inovacija (eng. Treasury of BiH Innovations), čiji je cilj provesti mlade ljude kroz proces inovacija, ohrabriti ih da istražuju mogućnosti i osnažiti da otkriju nove načine za poboljšanje života zajednice. Sveobuhvatni program ima tri pravca djelovanja od kojih je prvi usmjeren na kreiranju sveobuhvatne web platforme za inovatore/ice koji žele da patentiraju svoju inovaciju u cilju promocije inovatorstva, širenja informacija i podizanja svijesti o značaju inovacija. Drugi pravac je podrška mladim inovatorima/cama kroz motivacione radionice, treninge i dodjelu grantova za patentiranje i kreiranje prototipa, a sve sa dugoročnim ciljem komercijalizacije patentiranih inovacija. Treći pravac djelovanja je jačanje kapaciteta Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine koja u fokusu svog djelovanja ima promociju i afirmaciju razvoja inovatorstva i tehničke kulture u Bosni i Hercegovini.

Preuzeto sa: hocu.ba

Exit mobile version