Site icon mladibl.com

20.000 KM za učesnice i učesnike inicijative Međugeneracijska solidarnost

Kad smo objavili poziv za učesnice i učesnike naše Međugeneracijske priče (Međugeneracijska solidarnost: povezujemo generacije tokom pandemije COVID-19), nismo znali šta da očekujemo. Koliko će vas biti zainteresovano, kako ćemo se družiti u uslovima pandemije, hoćemo li uspjeti postići sve ono što smo isplanirali.

Drago nam je da se u posljednjih par mjeseci naša priča proširila na više različitih kanala i puno više nego što smo inicijalno zamislili. Sad imamo svoju malu zajednicu unutar lonca. O našim senior influencerkama se pričalo čak i na N1 televiziji: Projekat promocije starijih osoba putem digitalnih medija

Mnogi od vas su bili vrijedni, pisali nam ili snimali vaša druženja, u kojima smo uživali i koji su nam potvrdili da je naša ideja itekako potrebna našem društvu. Zato smo vas odlučili pozvati, zajedno s našom Omladinskom bankom Fondacije Mozaik, da nam se pridružite i u ovoj zanimljivoj prilici. Pozivamo vas da realizujete ideje koje promovišu zajednički rad i djelovanje mladih i starije populacije, a za koje smo obezbijedili smo fond u iznosu od 20.000 KM za projekte koje ćete realizovati od 15. februara do 15. aprila, naredne godine.

Evo i kriterija:

Pored toga, projekat treba da:

Omladinska banka neće razmatrati projekat:

Rokovi i bitni datumi:

Koji me koraci čekaju nakon apliciranja?

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje o ovom pozivu, ili koracima realizacije vašeg projekta pišite nam u komentarima i pomozite mladima koji imaju slične dileme. U loncu ćete pronaći i druge projekte koje realizuju vaši vršnjaci i vršnjakinje širom BiH!

Ako vam treba inspiracija, pogledajte neke od naših prethodnih video objava u loncu:

ili članaka:

Sretno s pisanjem aplikacija, i ne zaboravite rok: 18.01.2021. godine (do 14 sati)! Sretno 🙂

Preuzeto sa: lonac.pro

Exit mobile version