Site icon mladibl.com

Sa ponosom vam predstavljamo novi priručnik Program Y+

U ovom priručniku je predstavljen model rada sa mladima nazvan Program Y+, koji je organizovao Institut za razvoj mladih i zajednice Perpetuum mobile iz Banjaluke, a sa ciljem razvoja zdravih i prosocijalnih životnih stilova mladih.

Program Y+ je dio šireg programa poznatog poda nazivom „Incijativa mladića“ (YMI- Young Men Initiative) koji se u nekoliko balkanskih zemalja razvija od 2006. godine. U okviru tog programa kreiran je obrazovni paket „Program Y“ u kojem su definisane brojne aktivnosti i radionice edukativnog tipa koje se bave problemima nasilja, rodne nejednakosti i diskriminacije, stereotipnim i štetnim rodnim normama, problemima droga i zloupotrebe alkohola, kao i pitanjima seksualnog i reproduktivnog zdravlja.

Budući da je „Program Y“ prevashodno namijenjen uvođenju rodno transformativnog programa u obrazovne sisteme širom Balkana, javila se potreba da se ovaj program proširi sadržajima i aktivnostima koje neće nužno imati svoju primjenu u školama, već će biti zgodne za primjenu u drugim ustanovama i sa drugim ciljnim grupama. To je bio povod za razvoj dodatka Programu Y, poznatog kao Program Y+.

Program Y+ je dakle paket aktivnosti koje su razvijale različite organizacija u nekoliko balkanskih država. U ovom priručniku predstavljene su aktivnosti koje je osmislio Institut za razvoj mladih i zajednice Perpetuum mobile iz Banjaluke.

Priručnik možete preuzeti ovdje.

Preuzeto sa: Perpetuum mobile

Exit mobile version