Site icon mladibl.com

Šest miliona za ekosisteme i gradove

U okviru programa COSME 2014-2020 otvoren je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga „Evropski program izvrsnosti klastera sa šemom ClusterXchange koji povezuje ekosisteme i gradove”. Rok za podnošenje prijava je 02. februar 2021. godine do 17:00 časova.

Opšti cilj Poziva je ojačati upravljanje klasterima i olakšati razmjenu i strateško partnerstvo između klastera i specijalizovanih ekosistema i gradova širom Evrope, uključujući i primjenom šeme mobilnosti „ClusterXchange”.

Specifični cilj Poziva je da poboljša saradnju, umrežavanje i učenje organizacija u okviru klastera i njihovih članova u pravcu profesionalizacije specijalizovanih i prilagođenih usluga poslovne podrške za MSP.

Na predmetni Poziv se mogu prijaviti pravna lica, profitne i neprofitne organizacije, javne institucije i privatne firme.

Ukupan budžet Poziva iznosi šest miliona evra.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE.

Program EU za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća – KOZME (The EU Programme for Competitiveness of Small and Medium-Sized Enterprises – COSME) je program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća.

Preuzeto sa: Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju

Exit mobile version