Site icon mladibl.com

Regionalna online konferencija “Future for Youth”

Čast nam je pozvati Vas da učestvujete na regionalnoj online konferenciji “Future for Youth” koja će se održati 17. novembra od 09.00 – 13.00h.

Cilj konferencije je okupiti sve važne zainteresovane strane kako bi razgovarali i prikazali najnovija dostignuća projekta Inicijativa mladića (Budi muško), kao i pokrenuti najnoviju platformu za – Pokret inicijativa mladića „Future4Youth“.

Cilj pokreta je približiti različita iskustva predstavnika civilnog društva, neformalnih grupa građana, roditelja, nastavnika i drugih zainteresovanih strana oko istog cilja – obraćanja i zagovaranja prevencije nasilja, rodne ravnopravnosti, životnih vještina i zdravstvenog obrazovanja u školama širom Balkana.

Razvijamo i tražimo partnerstva sa svim dobronamjernim, predanim i dosljednim pojedincima i organizacijama i institucijama, posebno mladima i njihovim roditeljima, nastavnicima, vršnjačkim edukatorima, sportskim i socijalnim radnicima, pedagozima, psiholozima, aktivistima, članovima akademske zajednice koji dijele isto vizija i vrijednosti za postizanje ciljeva.

Konferencija se održava u okviru programa: „Muškarci i dječaci kao partneri u promociji rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilja mladih na Balkanu“, podržani od Austrijske razvojne saradnje i fondacije Oak i „Inicijative mladih muškaraca (YMI): Promovisanje zdravijeg načina života među mladima u Bosni i Hercegovini kroz osporavanje rodnih stereotipa II ili Inicijativa mladića II (YMI II) “koju podržavaju Vlada Švicarske, Oak Foundation i CARE Deutschland.

Agendu sa satnicama konferencije pronađite ovdje.

Bila bi nam čast i zadovoljstvo ako biste prisustvovali događaju.

Konferenciju možete pratiti preko Facebook-a na sljedećem linku: https://www.facebook.com/youngmeninitiative

kao i preko Youtube-a na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=lWSBsgF4hmg&ab_channel=YMIBalkans

Preuzeto sa: Perpetuum mobile

Exit mobile version