Site icon mladibl.com

Objavljeni rezultati konkursa za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove

Ministarstvo porodice, omladine i sporta objavilo je rezultate konkursa za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, na kojem je odobreno 500 zahtjeva od ukupno 550 pristiglih.

Odbijeni su samo zahtjevi korisnika koji nisu ispunjavali osnovne uslove konkursa: da su podigli stambeni kredit iz kreditnih sredstava Investiciono razvojne banke, da su imali do 35 godina starosti u momentu podizanja kredita i da imaju prebivalište u Republici Srpskoj.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove se realizuje od 2008. godine, a ukupan broj dodijeljenih subvencija od početka realizacije ovog programa, uključujući i posljednji raspisani konkurs, iznosi 4348. U periodu od 2008. do 2019.godine za ove namjene je izdvojeno 11 500 000 KM a za 2020.godinu planirana su sredstva u iznosu od 1 800 000 KM.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta obavještava sve korisnike subvencija da će sve obaveze koje ima prema korisnicima biti izvršene do kraja ove sedmice, zaključno sa septembrom mjesecom 2020.godine.

Spisak lica kojima je odobrena subvencija za 2020. godinu

Preuzeto sa: Ministarstvo porodice, omladine i sporta

Exit mobile version