Site icon mladibl.com

Humanity in Action Media Literacy Capacity Building Program 2024

Humanity in Action BiH otvara poziv za prijave bh. studenata_tica za učešće na Media Literacy Capacity Building programu koji organizuju Humanity in Action u saradnji sa Alfa Centrom Nikšić, kao vodećom organizacijom, u konzorciju od ukupno osam organizacija sa Zapadnog Balkana i V4 zemalja kako bi pokrenuli novi projekat usmjeren na izgradnju kapaciteta medijske pismenosti za mlade u regiji.

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente_ice dodiplomskog studija, Master studija u oblasti novinarstva, odnosa s javnošću, obrazovanja, prava, ekonomije, politologije i međunarodnih odnosa, policijskih i vojnih akademija.

Odabrani učesnici iz BiH će pohađati ljetnu školu u Crnoj Gori. U okviru ljetne škole učiće o dezinformacijama i hibridnim prijetnjama na Zapadnom Balkanu, zašto je važno istraživačko novinarstvo, šta je žanr reportaže i kako se može koristiti za borbu protiv dezinformacija, kako dezinformacije mogu financijski koristiti onima koji ih šire i kako se sponzorira propaganda.

Nakon ljetne škole uslijediće mentorisane kampanje gdje će pojedinačni timovi dobiti malu stipendiju za provođenje informativne kampanje utemeljene na stečenom znanju o medijskoj pismenosti kako bi služili kao multiplikatori među svojim vršnjacima.

Poziv za prijave otvoren je do 30. aprila 2024. godine putem online aplikacije.

Za sva dodatna pitanja pošaljite mail na z.markovic@humanityinaction.org.

Budite jedan od učesnika koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom programu!

Izvor: Saopštenje

Exit mobile version