Site icon mladibl.com

Info sesija o Programu stipendiranja Njemačke fondacije za okoliš

Info sesija o Programu stipendiranja Njemačke fondacije za okoliš

Pošaljite svoju prijavu za program stipendiranja Njemačke fondacije za okoliš (Deutsche BundesstiftungUmwelt DBU) za Master diplomce iz Centralne i Istočne Evrope (CEE) i provedite 6-12 mjeseci na njemačkim institucijama domaćinima (univerziteti, istraživački instituti, kompanije, agencije za zaštitu okoliša i ekologiju, nevladine organizacija, udruženja) baveći se temama koje su relevantne za zaštitu okoliša i ekologiju.

Njemačka fondacija za okoliš (DBU), kao najveća ekološka fondacija u Evropi, je osnovana 1989. Svake godine, DBU dodjeljuje do 60 stipendija za dalje usavršavanje u svima oblastima zaštite okoliša i ekologije u duhu podrške mladim talentima. Stipendije se dodjeljuju kvalifikovanim Master diplomcima svih disciplina iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Prijave su otvorene dva puta godišnje. Prvi prijavni rok je 5. mart 2024. godine.

Uslovi

Prijava

Prijava za stipendiju se obavlja online na njemačkom ili engleskom jeziku. Godišnji rokovi za prijavu za sve države Srednje i Istočne Evrope su 5. mart i 5. septembar. Detaljne informacije su dostupne na: https://www.dbu.de/en/promotion/moe-fellowship/request-promotion/

Šta vam mi nudimo

PRISTUPNI PODACI ZA INFO SESIJU

TEMA: CEE Fellowship Programme

VRIJEME: 6th February 2024 05:00 PM Amsterdam, Berlin, Rome, Stockholm, Vienna

ZOOM LINK:

https://us06web.zoom.us/j/89327235556?pwd=GxFookVVKIlsqUSzxgNbHsyLCcFxqG.1

U slučaju dodatnih pitanja možete kontaktirati lokalnog koordinatora za program stipendiranja: Melina Kalem melina.kalem@gmail.com ili sljedeće kontakte:

Broschure Fellowships for graduates from Central and Eastern Europe CEE

Preuzeto sa: hocu.ba

Exit mobile version