Site icon mladibl.com

Predavanje prof. dr Aleksandre Hadžić na temu “Kako preživjeti dosadan predmet”

Predavanje prof. dr Aleksandre Hadžić na temu "Kako preživjeti dosadan predmet"

Predavanje prof. dr Aleksandre Hadžić, na temu ,,Kako preživjeti dosadan predmet (Prikaz iskustava u organizaciji nastave iz predmeta Teorije kognitivnog razvoja na Studijskom programu psihologije)ˮ, biće održano 25. oktobra 2023. godine u amfiteatru 203 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Ovo predavanje predstavlja nastavak internog usavršavanja nastavnog osoblja našeg Univerziteta.

Na predavanju će prof. Hadžić podijeliti svoja iskustva u organizaciji nastave, od plana predavanja i vježbi do povratnih informacija studenata nakon položenog ispita za predmet Teorije kognitivnog razvoja, koji spada u bazične predmete i sluša se u ljetnjem semestru druge godine psihologije. Predmet koristi inovativne nastavne prakse od 2011, a najkorisnija iskustva stečena i provjerena u izvođenju nastave u posljednje dvije godine biće predstavljena učesnicima.

Učesnici će moći vidjeti organizaciju nastave na predavanjima, tehnike i metode korištene tokom semestra, učionicu sa različitim studentskim radovima, refleksiju i evaluaciju predmeta.

Osnovna ideja jeste stvaranje zajednice koja uči, ko-konstrukcija znanja u okviru malih grupa, vršnjačko podučavanje i korišćenje refleksivnih praksi.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci

Exit mobile version