Site icon mladibl.com

Poziv za mlade – SEEDS 2023

Poziv za mlade – SEEDS 2023

PRONI Centar za omladinski razvoj poziva sve mlade dobi 18 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće na projektu “SEEDS 2023: Partnership Building Activity (PBA)” koji će se održati od 06. do 12. novembra 2023. godine u Oviedu, Španija.

O projetku

“SEEDS” je Erasmus+ KA1 – “Mobilnost omladinskih radnika” koji će okupiti 22 učesnika iz 14 organizacija aktivnih u 9 različitih zemalja. Putem ovog PBA-a nastoje se povezati različite organizacije koje su zainteresovane za kreiranje projekata mobilnosti sa mladima koji nemaju mnogo prilika. Namjera je stvoriti prostor za povezivanje organizacija iz različitih geografskih područja, s ciljem razumijevanja njihovih lokalnih stvarnosti i rada koji obavljaju, kao i dijeljenja alatki i dobre prakse u inkluziji mladih sa manje prilika. Također, neke aktivnosti će biti realizirane sa lokalnim organizacijama sa sjedištem u Asturiasu (regiji domaćinu) kako bi se podigla svijest o Programu i promovirala saradnja sa lokalnim dionicima.

Glavni cilj je stvaranje neformalne mreže međunarodnog rada sa mladima, zasnovane na visokokvalitetnoj saradnji i zajedničkim vizijama i principima inkluzije.

Ciljevi projekta

Glavne aktivnosti projekta

Što se tiče metodologije, sesije i sastanci će biti organizirani od strane tima facilitatora (pedagoški tim) uz upotrebu tehnika neformalnog obrazovanja.

Profil učesnika/ca

Radni jezik će biti engleski, pa se očekuje da učesnici imaju dobar nivo kako bi komunicirali tečno na tom jeziku.

Tehničke specifikacije

Ovaj projekt je sufinansiran od strane programa Erasmus+, tako da će svi troškovi (smještaj, hrana, putni troškovi, viza, itd.) relevantni za učešće u aktivnosti biti pokriveni. Putni troškovi će biti refundirani do iznosa postavljenog od strane Erasmus+, maksimalno 2 sedmice nakon što se dostave svi relevantni dokumenti.

Maksimalni troškovi po osobi (povratna karta): 275 eura

Lokacija: PBA će se održati u Oviedu. Boravit ćemo u hotelu Ibis, u zajedničkim sobama. Sesije će se većinom održavati na različitim lokacijama u zavisnosti od aktivnosti.

Za sva dodatna pitanja obratite se na info@proni.ba

PRIJAVI SE

Za učešće u ovom projektu PRONI Centar za omladinski razvoj će izabrati dvije mlade osobe. 

Rok za prijave je 25. oktobar 2023. do 17:00 sati.

Preuzeto sa: PRONI

Exit mobile version