Site icon mladibl.com

Sve je spremno za 12. izdanje Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film Banja Luka“

Sve je spremno za 12. izdanje Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film Banja Luka“

Projekcijom dokumentarnog filma „Treća sreća” u režiji Davida Todorovića iz Crne gore, u četvrtak, 12. oktobra sa početom od 19.00 časova u bioskopu „Sinestar“ biće otvoreno 12. izdanje Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film Banja Luka”.

-Na ovogodišnji filmski konkurs prijavljeno je ukupno 454 filma iz svih krajeva svijeta. U okviru filmskog programa na festivalu u Banjoj Luci premijerno biće prikazano 17 filmova, koji mijenjaju perspektive i ruše predrasude. Filmovi su visokog umjetničkog kvaliteta. Igrani su, animirani i dokumentarni – ističu organizatori.

Pored projekcije filmova publiku očekuje i zanimljiv prateći program festivala.

-Naredna dva dana, 13. i 14. oktobra, festival će biti nastavljen na istoj lokaciji, u bioskopu „Sinestar“. Panel diskusija „Kultura dostupna svima”, sa gostima iz svijeta kulture, umjetnosti, književnosti, na programu je 13. oktobra sa početkom u 19.00 časova u Sinestaru. U revijalnom dijelu filmskog programa posjetioci će imati priliku da pogledaju dokumentarni film „Neki novi Brodvej” u režiji Denisa Bojića, nakon čega će uslijediti razgovor sa Denisom Bojićem i Zoranom Jelićem – dodaju organizatori.

Projekat je dio regionalne mreže Filmski festival „Uhvati film” koji realizuju partnerske organizacije iz regiona: KAO „Parnas” (Novi Sad), Udruga „Spirit” (Rijeka), HO „Partner” (Banja Luka) i NVU „Art 365” (Podgorica).

Ulaz na sve projekcije i prateći program je besplatan, a održavanje festivala podržao je Grada Banja Luka.

Festival traje do 14. oktobra.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version