Site icon mladibl.com

Poziv na trening program „Živa biblioteka BiH“

Poziv na trening program „Živa biblioteka BiH“

Zanima te koncept žive biblioteke?

Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?

Želiš da naučiš kako koristiti moć storytellinga u komuniciranju sa ljudima i na društvenim mrežama?

                                   …onda je ovaj trening prava stvar za tebe :).

     Helsinški parlament građana Banja Luka u periodu od 06-8. oktobra 2023. godine u Hajdučkim vodama (Borja, Teslić) organizuje trodnevni trening program naziva „Živa biblioteka BiH“ za mlade iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.

Glavni cilj trodnevnog trening programa je teorijska i praktična edukacija 15 mladih, uzrasta 18-24 godine o važnosti storytellinga i koncepta žive biblioteke (Human library concept) u procesu izgradnje dijaloga u BiH.

Trening je dio projekta „Ne sudi o knjizi po koricama“ koji ima za cilj korištenje koncepta žive biblioteke za izgradnju okvira za razgovor među mladima koji može razbiti predrasude, suprotstaviti se govoru mržnje prema marginaliziranim grupama i osporiti postojeće stereotipe i predrasude u međuetničkim sredinama u zemlji, istovremeno koristeći storytelling metodu za promociju pomirenja među mladima. Projekat je finansijski podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Svoj CV sa kratkim motivacionim šalji na: smarkovic@hcabl.org do 25. septembra 2023.  Prijava može ići i u audio-vizuelnoj formi.

Vaša pitanja i prijave vezane za trening možete slati na smarkovic@hcabl.org ili 051 432 750.

Helsinški parlament građana snosi troškove puta, smještaja i osvježenja.

Preuzeto sa: HCA BL

Exit mobile version