Site icon mladibl.com

Ljetna akcija – Besplatan kurs “Python za početnike”

Ljetna akcija - Besplatan kurs "Python za početnike"

Platforma Bitology, omogućila vam je da u ljetnim danima (potpuno BESPLATNO), savladate i primijenite osnovne koncepte Python programskog jezika. Kurs je predviđen je za apsolutne početnike u svijetu programiranja.

Python je veoma moćan i fleksibilan open source programski jezik koji se može koristiti za web i software development, data science, automatizaciju sistema, machine learning, robotiku, vještačku inteligenciju, cyber bezbjednost, kreiranje igrica i još mnogo toga.

Zašto da naučiš Python?

Zato što je vrlo jednostavan za učenje i vemo zabavan za korištenje. Koristi elegantnu sintaksu, što olakšava čitanje programa koje pišete.

Prema indeksu najvećeg svjetskog udruženja IT stručnjaka – IEEE Computer Society, Python je trenutno najpopularniji programski jezik u svijetu. Koliko je Python dobar programski jezik govori činjenica da ga koriste neke od najvećih kompanija i organizacija na svijetu – Wikipedia, Google, Facebook, Amazon, NASA, CERN, Spotify, Mozilla, Dropbox i Njujorška berza samo su neke od njih.

Šta ćemo naučiti?

 Zakorači u svijet Python programskog jezika…

Za više detalja posjetite Bitology – Platforma za ONLINE edukaciju

Preuzeto sa: lonac.pro

Exit mobile version