Site icon mladibl.com

Povodom Vidovdana: Srbsko sabranje „Baštionik“ organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom Vidovdana: Srbsko sabranje „Baštionik“ organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom velikog hrišćanskog praznika Vidovdana, Srbsko sabranje „Baštionik“ tradicionalno organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Iz ovog udruženja pozvali su prijatelje udruženja, ali i sve ljude dobre volje, redovne davaoce i one koji to žele postati, da se ,sutra, 27. juna u terminu od 8.00 do 14.00 časova u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, pridruže u ovom humanom poduhvatu.

Dodali su da se za dodatne informacije svi zainteresovani mogu obratiti putem telefona na broj: 065/526-873.

Kako su naveli, ovogodišnje dobrovoljno darivanje krvi posvećuju uspomeni na srpskog rodoljuba dr Miodraga Lazića.

Podsjećanja radi, u organizaciji Srbskog sabranja „Baštionik“ uz podršku Grada Banje Luke u srijedu, 28 juna u 20.30 časova biće održan Vidovdanski sabor.

Na ovogodišnjem Saboru svi sugrađani imaće priliku da čuju besjedu prof. dr Miloša Kovića, ali i da uživaju u etno muzici koju će izvoditi Branka Zečević.

Takođe, u programu će nastupiti i djeca sa Kosova i Metohije – Olivera Mitić, Simonida Rakočević i Andrej Mihajlović, ali i hor banjalučkog Udruženja „Bijeli anđeo“, te Dječiji hor Rebrovačke crkve. Takođe, program će upotpuniti pobjednica republičkog takmičenja u recitovanju – mlada glumica Milica Aničić koja će recitovati stihove Matije Bećkovića.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version