Site icon mladibl.com

WARM Academy 2023

WARM Academy 2023

Trening

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Fondacija WARM je objavila poziv za prijave na multidisciplinarni, edukativni program WARM Academy koji će uključiti masterclass radionice i interaktivne panel diskusije sa modernim pristupom, inovativnim tehnikama i najboljim praksama usvojenim širom svijeta vezano za savremene konflikte i post-konfliktnu tranziciju.

Akademija će biti održana u Sarajevu od 10. do 15.7.2023. i otvorena je za studente, istraživače, umjetnike, fotografe, naučne radnike, novinare i druge koje zanima tranzicija nakon konflikta, izgradnja mira, ljudska prava, tranzicijska pravda i srodne oblasti. Ovogodišnje izdanje WARM Academy fokusirat će se na trenutno aktivne konflikte u Ukrajini, Afganistanu, Iranu i Sudanu, te na krucijalnu ulogu reportera, umjetnika i naučnika u kriznim vremenima.

Učešće u Akademiji je besplatno ali je ograničeno na 30 mjesta. Učesnici WARM Academy odgovorni su za sve troškove koje mogu imati tokom održavanja događaja, poput smještaja, putovanja i drugih životnih troškova. Radni jezik tokom svih dana je engleski. Učesnici su obavezni prisustvovati na barem 80% događaja kako bi dobili certifikat.

Rok za prijavu je 25.6.2023.

Za više informacija o programu i procesu prijave, posjetite službene stranice organizatora.

Preuzeto sa: media.ba

Exit mobile version