Site icon mladibl.com

Manifestacija “Zdravosfera”

Manifestacija "Zdravosfera"

Poštovani, Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske (SaMSIC) ima zadovoljstvo da Vas pozove manifestaciju ZDRAVOSFERA koja će biti organizovana u subotu, 27. maja u parku ”Petar Kočić” u periodu od 10 do 14 časova.

Ovogodišnji slogan Zdravosfere je “Živi zdravo i uživaj pravo!”, a sastoji se iz 4 oblasti: zdrava ishrana, fizička aktivnost, mentalno zdravlje i prevencija oboljenja.

Kućica prevencije oboljenja će pružati besplatno mjerenje glukoze, holesterola I mokraćne kiseline u krvi, kao i krvnog pritiska, informisanje o pravilnoj higijeni usne duplje, samopregledu dojke, testisa, prevenciji melanoma, značaju imunizacije te o drugim hroničnim bolestima.

Kućica fizičke aktivnosti će prikazati raznovrsnu ponudu savjetovanja o značaju fizičke aktivnosti, besplatna mjerenja odnosa masti i mišića, demonstraciju vježbi na savremenim spravama, mjerenje deformiteta kičmenog stuba, trening na otvorenom kao i promociju sportskih klubova I udruženja.

Kućica zdrave hrane predstaviće važnost pravilne ishrane. U sklopu koje će građani dobiti savjete o pripremi zdrave hrane, razgovor sa nutricionistom, ali i mogućnost degustacije zdravih I domaćih proizvoda.

Kućica o značaju mentalnog zdravlja će predstaviti važnost mentalne snage i pozitivnog razmišljanja u životu. Psihološke radionice će biti pripremljene kako za starije, tako I za najmlađe sugrađane.

Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske – SaMSIC

Bulevar Vojvode Petra Bojovića 1A, 78000 Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina tel/fax:+38766313950, E-mail: samsic-bh-republic-of-srpska@ifmsa.org

SaMSIC je međunarodni komitet za razmjenu studenata medicine Republike Srpske i od marta 1998.godine ima status pridruženog člana svjetske organizacije studenata medicine, IFMSA,zajedno sa još 128 zemalja. SaMSIC se na prvom mjestu bavi organizacijom profesionalnih razmjena studenata medicine. Pored razmjena bavimo se temama iz oblasti javnog zdravlja, medicinskim edukacijama, seksualnim i reproduktivnim zdravljem, kao i promocijom ljudskih prava i mira. Sav rad našeg Komiteta je podržan od strane Medicinskog fakulteta.

Za sve detalje i dodatne informacije budite slobodni da kontaktirate predsjednicu SaMSIC-a, Anđelu Arar, br. telefona: 066 313 950.

Izvor: Saopštenje

Exit mobile version