Site icon mladibl.com

Komandir saobraćajne policije u Banjaluci: Apel vozačim trotineta da nose opremu

Komandir saobraćajne policije u Banjaluci: Apel vozačim trotineta da nose opremu

Kamandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u Banjaluci Radomir Broćeta apelovao je na vozače električnih trotineta da nose zaštitne kacige i poštuju saobraćajna pravila.

Broćeta je pojasnio da je pravilo da vozači trotineta treba da nose zaštitne kacige.

“Imate zakon i u zakonu je propisano na koji način neko učestvuje u saobraćaju. Sad je do učesnika da li će ili neće poštovati ta pravila, a policija će sprovoditi određene aktivnosti u cilju sprečavanja činjenja tih prekršaja,” rekao je Broćeta na pres konferenciji na Kastelu, povodom otvaranja festivala Moto fest.

Nepomenuo je da poenta nije da se vozači koji ne poštuju pravila sankcionišu, već da ne dođe do težih tjelesnih povreda prilikom saobraćajne nezgode, ili u najgorem slučaju, do smrti.

“Poenta je da djelujemo preventivno i ovo je prilika da apelujemo da poštuju koriste propisanu opremu i pravila tokom učešća u saobraćaju,” rekao je Broćeta.

Po podacima Policijske uprave koji su nam ranije dostavljeni, na području Grada Banjaluka tokom prošle i do sredine prošlog mjeseca ove godine, dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali elektirčni trotineti/skuteri.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka krajem aprila su tokom dva dana prekršajno kaznili 36 vozača trotineta, a 33 prekršajna naloga izdata su zbog nenošenje zaštitne kacige, neposjedovanje identifikacione potvrde i naljepnice, neposjedovanja potvrde o poznavanju propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima, te tri prekršajna naloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Trotinetu su u međuvremenu “registrovani” i dobili su potrebne naljepnice.

(Mondo)

Preuzeto sa: mondo.ba

Exit mobile version