Site icon mladibl.com

Počeo šesti Moto fest Banjaluka, očekuje se oko 20.000 posjetilaca!

Počeo šesti Moto fest Banjaluka, očekuje se oko 20.000 posjetilaca!

U Banjaluci je počeo šesti po redu festival Moto fest Banjaluka, koji organizuje MK “Stršljen”. Organizitaori su se potrudili da za Banjalučane i nekoliko hiljada gostiju, ne samo motociklista, pripreme odličan muzički ali i prateći program u kojem će svi uživati.

Parola ovogodišnjeg festivala je „old school’s back in town“, a Siniša Praštalo, predsjednik MK “Stršljen”, rekao je da događaj ima ogroman potencijal i da je po opštoj ocjeni svih posjetilaca, svake godine sve bolji.

“Ovo je događaj koji ima veliki potencijal i svaka godina traži više davanja od nas. Iako gosti svaki put kažu da je festival najbolji na kojem su bili, trudimo se da svake godine organizaciju dignemo za jednu stepenicu gore. Izrastamo u najveći, slobodno mogu reći, ovakav festival na Balkanu,” rekao je Praštalo.

Kaže da u Banjaluku stižu bajkeri iz 20 država i da su svi smještajni kapaciteti u gradu već popunjeni, a soba se traži u Trnu, Laktašima, Čelincu…

“Kastel postaje sve tješnji i prostor će biti malen da primi sve goste. Kastel nože primiti 17.000, a očekuje 20 do 25.000 gostiju na Moto festu,” predviđa Praštalo.

Napomenuo da će u subotu na Kastelu biti specijalan program za djecu – dječiji Moto fest uz nastup “Vrapčića” i pozvao cijele porodice da dođu i upoznaju se sa motociklima.

Ne manje važno, sredstva od humanitarne tombole biće donirana Roditeljskoj kući na Paprikovcu, a svi koji kupe ulaznicu učestvuju u nagradnoj igri. Glavna nagrada je motor, a izvlačen je u subotu iza 22 časa, pa čuvajte svoje ulaznice.

Ilijas Skozas iz grčkog benda “Koza Mostra” pohvalio je organizaciju festivala u kratkom obraćanju medijima prije tonske probe.

“Drago nam je što učestvujemo na Moto festu. Prvi put smo u BiH, a imamo mnogo prijatelja odavde: Dinu iz Kultur Šoka, momke iz Dubioza kolektiva…” ističe Skozas.

Objasnio da “Koza Mostra” svira fuziju grčke, etno i balkanske muzike, ali na energičan način.

“Mi smo Balkan, volimo etno muziku. Preko muzike razgovaramo sa muzikom. Preko muzike će publika upoznati šta radimo, a mi ćemo upoznati publiku preko njihove rekacije na muziku,” dodao je.

Tokom tri dana na festivalu će osim Grka nastupiti: Goran Bare & Majke, Kerber, Goblini, Deca Loših Muzičara, YU Grupa, Orthodox Celts, Iskaz i Let3.

Ove godine prvi put su organizovani dnevni koncerti na kojima nastupaju: Najda – Balkan Trip, Rok Apoteka, Django & Space Cowboys i Strings.

Dolazak na šesti po redu Moto Fest Banjaluka potvrdilo je preko 500 moto klubova iz regije i Evrope i očekuje se da će nekoliko hiljada bajkera prodefilovati banjalučkim ulicama u ovogodišnjem moto defileu, koji je najavljen za subotu 27. maj.

U pratećem programu održava se tradicionalni Moto sajam, na kojem će svoju ponudu predstaviti najveći moto brendovi i proizvođači moto opreme: Ducati, Indian Motorcycle, Polaris, Moto Guzzi, Aprilia, Yamaha, Piaggio, Can – Am, CF Moto i Custom Moto Platz.

Ulaz za sve bajkere i ove godine je besplatan. Ulaznice za koncertni program mogu da se kupe na licu mjesta, putem prodajnog sistema www.gigstix.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom BiH.

Paralelno je organizovan i “Quad Week” (25. do 28. maja). Sve informacije o novostima i sadržajima ovogodišnjeg „Moto Festa, Banjaluka 2023“ dostupne su na zvaničnoj stranici događaja www.motofestbl.com.

(Mondo)

Preuzeto sa: mondo.ba

Exit mobile version