Site icon mladibl.com

Banjaluka gradi novi srednjoškolski centar kod Poljoprivredne škole

Banjaluka gradi novi srednjoškolski centar kod Poljoprivredne škole

Grad Banjaluka planira da ove godine započne aktivnosti na izgradnji novog srednjoškolskog centra u kojem će biti smještene četiri srednje škole.

Veliki srednjoškolski centar i đački dom trebalo bi da budu izgrađeni na zemljištu koje sada pripada Poljoprivrednoj školi u Lazarevu.

Osim Poljoprivredne škole u novom srednjoškolskom centru nalazile bi se Građevinska, Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola (UTTŠ) i Politehnička škola (bivša Škola učenika u privredi).

Projekat je u procesu izrade idejnog rješenja, a gradnja bi djelimično trebalo da bude finansirana sredstvima od prodaje zemljišta na kojem se sada nalaze Đački dom i UTTŠ u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, saznaje Mondo.

Ideja o gradnji je stara već nekoliko godina, a odbornici su prošle godine pokrenuli izmjenu dijela regulacionog plana za navedeno područje kako bi se obezbijedili uslovi za gradnju.

Gradnju je danas zajedno sa direktorima srednjih škola najavio i predsjednik Skupštine grada Banjaluke, Ljubo Ninković, što je isprovociralo reakciju gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o tome ko je “zaslužan” za ideju.

Preuzeto sa: mondo.ba

Exit mobile version