Site icon mladibl.com

Otvoren poziv za besplatnu obuku za istraživače krupnih zvijeri

Otvoren poziv za besplatnu obuku za istraživače krupnih zvijeri

Otvoren je poziv za prijavu kandidata za besplatnu višednevnu obuku za buduće istraživače krupnih zvijeri u Bosni i Hercegovini. Obuka će se održati od 8. do 13. juna na području Krajine (oštine Petrovac, Bihać; planinski masivi Klekovače i Plješevice; u blizini zaštićenih područja Nacionalnog parka “Una” i Strogog rezervata prirode “Prašume Lom”).

Prijaviti se mogu kandidati koji se u svom radu ili obrazovanju bave temom krupnih zvijeri i žele nadograditi svoje znanje i povezati se sa kolegama koje se bave istim i sličnim poslovima.

CV i motivaciono pismo je potrebno poslati do 25. maja na e-mail adresu: anja.dragomirovic@czzs.org

Centar za životnu sredinu je 2019. godine održao obuku u Nacionalnom parku “Sutjeska” gdje je 15 mladih ljudi tokom šestodnevne obuke upoznalo osnove ovog istraživačkog poziva, ali i proširilo i povezivalo znanja iz srodnih oblasti: šumarstva, vetrerine, biologije i ekologije i dr. Kako je bilo na prethodnoj obuci pogledajte na linku: https://czzs.org/odrzana-obuka-za-buduce-istrazivace-velikih-zvijeri/

Prednost imaju kandidati koji su prošli obuku održanu 2019. i/ili kandidati koji svojim CV-jem dokazuju da se bave temom istraživanja krupnih zvijeri u svom profesionalnom, stručnom ili naučnom radu.

Po završenoj obuci biće raspisan poziv za izbor najbolje dvije projeketne ideje, a gdje će polaznici obuke moći aplicirati za sredstva namijenjena za provođenje malog istraživačkog projekta.

Sve troškove višednevne obuke pokriva organizator (Centar za životnu sredinu).

Tačni mjesto i vrijeme te detaljna agenda obuke biće naknadno potvrđeni odabranim kandidatima.

Za sva dodatna pitanja obratite se na majl adresu: anja.dragomirovic@czzs.org

Preuzeto sa: Centar za životnu sredinu

Exit mobile version