Site icon mladibl.com

Noć muzeja u Muzeju savremene umjetnosti

Noć muzeja u Muzeju savremene umjetnosti

Pozivamo vas da zajedno sa nama proslavite Evropsku noć muzeja koju ove godine Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske realizuje u saradnji sa EU Info centar Evropske unije u BiH u subotu, 13. maja u 20 časova. Ovogodišnja Noć muzeja je povezana sa Danom Evrope koji se obilježiva povodom zajedničkog različitog kulturnog nasljeđa, solidarnosti i zajedništva naroda Evrope.

📍Tokom čitave večeri publika će moći da pogleda retrospektivnu izložbu „Sutra je ponedeljak” istaknutog neoavangardnog umjetnika Dragoljuba Raše Todosijevića koja se realizuje u saradnji sa Muzejem savremene umetnosti Vojvodine.

🎶Muzički program započeće u 20 časova na Krašovom parkingu pored MSURS.

Uživo, po prvi put u okviru Evropske noći muzeja u Banjaluci nastupiće Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta. Konstrakta je nevjerovatnu popularnost zadobila nastupom na Eurosongu u Torinu 2022. godine kada je svojim umjetničkim performansom izazvala ogromnu pažnju i publike i kritike.

🎸Prije nastupa beogradske grupe Konstrakta, publiku će uživati u zvucima poznatog sarajevskog pop-rok benda Letu Štuke koji već decenijama ima zasluženo posebno mjesto na muzičkoj sceni regiona – kako zbog bezvremenskih hitova, tako i zbog specifičnog umjetničkog izraza te društveno i politički angažovanih tekstova.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja „Muzeji, održivost i dobrobit“ odnosi se na muzeje kao ključne faktore koji doprinose dobrobiti društva i održivom razvoju naših zajednica, te institucije za podsticanje pozitivnih promjena u društvu, vezanih za održivu budućnost.

Ulaz je besplatan.

Preuzeto sa: Instagram @msurs

Exit mobile version