Site icon mladibl.com

Prijavite se za grantove Evropskog istraživačkog savjeta

Prijavite se za grantove Evropskog istraživačkog savjeta

Grantovi Evropskog istraživačkog savjeta (ERC) su dostupni kako bi podržali istraživače u sprovođenju projekata pionirskog istraživanja. ERC je evropska inicijativa za finansiranje, osmišljena kako bi podržala najbolje naučnike, inženjere i stručnjake u Evropi.

OBLAST: više oblasti

OPIS: Svrha ovih grantova je da podstiče najkvalitetnija istraživanja u Evropi kroz konkurentno finansiranje i da podržava istraživanja na granicama saznanja koja su inicirali istraživači u svim oblastima istraživanja, na osnovu naučne izvrsnosti.
ERC Napredni grantovi omogućavaju izuzetnim istraživačima koji su već uspostavili svoj ugled u istraživanju, bez obzira na nacionalnost i starosnu dob, da sprovode revolucionarne projekte visokog rizika koji otvaraju nove pravce u njihovim istraživačkim oblastima ili drugim domenima. Finansiranje kroz ERC Napredne grantove namijenjeno je istraživačima koji su već izgradili sebe kao nezavisne lidere u svojim istraživačkim oblastima.
Grantovi se nude za:
– Pionirsko istraživanje na granici saznanja u bilo kojoj oblasti nauke, uključujući društvene nauke.
– Istraživači: kandidati mogu biti bilo koje nacionalnosti, bilo kojeg godišta, moraju biti naučno nezavisni i imati nedavne rezultate istraživanja i profil koji ih identifikuje kao lidere u svojim oblastima istraživanja
– Organizacija domaćin: Pravno, institucija domaćin mora biti sa sjedištem u jednoj od država članica EU ili u jednoj od pridruženih zemalja.
Grant se sastoji od 2,5 miliona eura po grantu (mogu se zatražiti dodatna sredstva do 1.000.000 eura u okviru predloga projekta). Trajanje samog granta jeste do 5 godina.

USLOVI: Mogu se prijaviti svi zainteresovani nezavisni istraživači koji imaju nedavne rezultate istraživanja.

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili za ovaj grant prijave se moraju podnijeti preko EU servisa za podnošenje predloga oko kojeg je moguće više saznati preko sljedećeg sajta: https://erc.europa.eu/support/national-contact-points

ROK ZA PRIJAVU: 23.05.2023. do 17h

Detaljnije na: https://erc.europa.eu/apply-grant/advanced-grant

Preuzeto sa: mladiinfo.me

Exit mobile version