Site icon mladibl.com

Poziv za upis na šestu generaciju akreditovane Akademije za izradu EU projekata

Poziv za upis na šestu generaciju akreditovane Akademije za izradu EU projekata

Od ideje do projekta!

Evropska unija Bosni i Hercegovini godišnje stavlja na raspolaganje značajna sredstva za finansiranje projekata iz različitih oblasti. Šanse za dobijanje istih su velike, a prvi korak na tom putu je savladavanje svih specifičnosti kvalitetnog pisanja projektnih prijedloga. Pored prilike da stekneš nova znanja i vještine, CPCD Akademija za izradu EU projekata mjesto je razmjene ideja, širenja poslovne mreže, ali i potencijalnog pronalaska projektnih partnera.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) poziva zainteresovane da upišu Akademiju izrade EU projekata u SMART centru za obrazovanje odraslih (Marka Marulića 2/III), šestomjesečni program akreditovan od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo koji okuplja predavačice, najbolje bh. stručnjakinje iz oblasti pripreme, razrade, pisanja i implementacije projekata.

CPCD je kreirao jedinstveni program utemeljen na analizi tržišta rada koja pokazuje veliku potražnju i potrebu za stručnim profilima, poznavaocima_teljicama procesa izrade projekata. Stoga je edukacija namijenjena zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, ministarstvima, kantonalnim javnim preduzećima, zavodima, ustanovama i drugim institucijama, organizacijama civilnog društva, privrednim subjektima, ali i svima onima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine, bez obzira imaju li prethodno iskustvo ili se pak prvi put susreću sa pisanjem projekata.

Edukacija obuhvata 60 časova nastave, kao i 60 sati rada kod kuće, a uz višemjesečno učenje polaznici_e dobijaju i mentorsku podršku. Vježbe su individualizirane, a po završetku programa, osim usvojenih znanja i stečenih vještina, polaznici_e imaju napisanu osnovu prijedloga projekta.

Nastavni plan i program obuhvata sve faze izrade projektnih prijedloga, podijeljen je u tri glavne cjeline: Metode i tehnike kvalitativne i tehničke pripreme projektnih prijedloga; Pisanje i razrada projektnog prijedloga prema EU standardima; Priprema budžeta i primjena EU finansijskih procedura; te je praćen Udžbenikom Akademije izrade EU projekata, mnoštvom vježbi i primjera iz prakse. Kao bonus polaznici_e dobijaju mentorsku podršku tokom pisanja jednog projekta nakon završene Akademije.

Zainteresovani_e moraju imati završenu minimalno srednju školu, a prijem će se vršiti na osnovu rezultata uvodnog testiranja koje mjeri nivo informatičke pismenosti (za edukaciju je neophodno osnovno poznavanje rada na računaru, Word i Excel), vještine prikupljanja i selekcije podataka, medijsku pismenost, te logično promišljanje i rješavanje problema.

Požurite, jer je preostalo malo vremena do početka novog ciklusa predavanja – 27. aprila 2023.

Cijena edukacijskog programa je 2.000,00 KM (sa uključenim PDV-om) i omogućeno je plaćanje u ratama.

Više informacija o programu, uslovima upisa, plaćanju i svim drugim dodatno potrebnim informacijama, možete dobiti slanjem upita na smart.rc@cpcd.ba

Preuzeto sa: civilnodrustvo.ba

Exit mobile version