Site icon mladibl.com

Sedam iznenađujućih znakova koji pokazuju da ste inteligentni: U koliko ih se pronalazite?

Sedam iznenađujućih znakova koji pokazuju da ste inteligentni: U koliko ih se pronalazite?

O tome koliko je bitno imati visok IQ često razmišljaju i studenti, kojima možda učenje ne ide od ruke.

Inteligencija, baš kao i druge osobine, varira među ljudima. I dok se neki mogu pohvaliti visokim IQ-om, drugi zasigurno imaju neke druge kvalitete koje im svjetlaju obraz.

O tome koliko je bitno imati visok IQ često razmišljaju i studenti, kojima možda učenje ne ide od ruke. No, takve stvari vas ne bi trebale previše mučiti. Koeficijent inteligencije možda se i mjeri brojčano i standardiziranim testovima, ali postoje i druge stvari koje dokazuju koliko ste inteligentni.

Health Line navodi neke začuđujuće znakove koji dokazuju da ste natprosječno inteligentni. Zato ne gubite nadu, već proučite koji su to znakovi jer ćeš u njima sigurno pronaći i sebe!

Empatičnost

Empatičnost je ključna komponenta inteligencije kod svakog čovjeka. Ona se odnosi na sposobnost da razumijete emocije drugih ljudi, kao i svoje vlastite, i izražavate ih na zdrav način.

Volite samoću

Cijenite samoću više nego druženje s prijateljima koji to zapravo nisu. Upravo zbog toga je to samo jedan od znakova inteligencije jer ćete radije birati vlastiti mir u odnosu na druženje s ljudima koji vam ne odgovaraju.

Znatiželja

Minimalno znanje vama nije dovoljno. Uvijek težite prema tome da saznate više i bolje od onog trenutnog, zato uživate u čitanju, proučavanju i umjetnosti. Jednom riječju – znatiželja za nečim većim i boljim, poput znanja također „odaje” inteligentnu osobu.

Imate dobro pamćenje

Opće je poznato da osobe koje pamte puno na predavanju, ne moraju puno učiti. Upravo to dokazuje njihov visok koefcijent inteligencije. Ti studenti pravi su sretnici, iako toga možda nisu ni svjesni.

Dobro se nosite s teškim izazovima

Ne postoji prepreka koju ne možete savladati. Koliko god teško bilo, uvijek ćeš naći način da se izborite s teškim izazovima, a to rade snalažljive i inteligentne osobe. Možda ste čak već i čuli definiciju koja kaže da je inteligencija sposobnost snalaženja u nepoznatim situacijama. Ovo je samo sažeta definicija moći osoba koje krasi ova karakterna osobina da uvijek „isplivaju” u teškim, neočekivanim i kompleksnim situacijama.

Vodite brigu o svemu

Kod vas uvijek sve ide kao „po špagi“. Ne volite nered, zato i vodite brigu o apsolutno svemu. Često i o onome što uopće nije u vašoj moći, ali želite pomoći drugima.

Imate kućnog ljubimca

Možda zvuči glupo, ali kućni ljubimac dokazuje inteligenciju. Jedan od primjera je da mnogi ljudi, kada su neraspoloženi, razgovaraju s ljubimcima i to im popravi raspoloženje. Taj primjer dokazuje pozitivno upravljanje vlastitim emocijama, a ono na kraju dokazuje i visok koefcijent inteligencije.

Preuzeto sa: studomat.ba

Exit mobile version