Site icon mladibl.com

Prijavite se za aktivnosti Evropskog omladinskog centra

Prijavite se za aktivnosti Evropskog omladinskog centra

Odjeljenje za mlade Savjeta Evrope poziva nevladine omladinske organizacije, mreže i druge nevladine strukture uključene u oblasti omladinskog rada relevantne za omladinsku politiku Savjeta Evrope da podnesu prijave za aktivnosti koje će se održati u saradnji sa Evropskim omladinskim centrom u Strazburu i Budimpešti.

OBLAST: više oblasti

OPIS: Studijske sesije se organizuju u saradnji sa omladinskim organizacijama i mrežama i Odjeljenjem za mlade Savjeta Evrope, a domaćin je jedan od Evropskih omladinskih centara.
Aktivnosti prihvatljive za ovaj poziv su međunarodni omladinski događaji/seminari/studijske sesije u trajanju od 4 do 8 dana, koji okupljaju članove omladinskih organizacija ili mreža i stručnjake za diskusije o specifičnoj temi relevantnoj za prioritete i programe Omladinskog sektora Savjeta Evrope.
Aktivnosti treba da budu u okviru sljedećih prioriteta:
– Revitalizacija pluralističke demokratije;
– Pristup pravima mladih;
– Zajednički život u mirnim i inkluzivnim društvima;
– Omladinski rad.

USLOVI: Kako biste se prijavili za ove aktivnosti potrebno je da ste:
– Evropske/međunarodne nevladine omladinske organizacije sa partnerima ili ograncima u najmanje 8 evropskih zemalja;
– Evropske formalne ili neformalne mreže omladinskih organizacija i drugih nevladinih omladinskih struktura koje okupljaju partnere iz najmanje 8 evropskih zemalja; mreže se smatraju kvalifikovanim ako njihovi članovi ili podružnice dijele zajedničku svrhu i dugoročne ciljeve i njihova posvećenost saradnji jasno prevazilazi određeno vrijeme, projekat ili aktivnost;
– Subregionalne mreže omladinskih organizacija i/ili nacionalnih omladinskih savjeta i struktura uključenih u omladinski rad, iz najmanje 5 susjednih zemalja.
Kandidati treba da budu uključeni u oblasti omladinskog rada relevantne za omladinsku politiku Savjeta Evrope i zainteresovani da daju doprinos prioritetima rada 2022-2023 i principima omladinske oblasti Savjeta Evrope.

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je posjetiti sajt: https://www.coe.int/en/web/youth/study-sessions

ROK ZA PRIJAVU:

15.04.2023. za aktivnosti planirane u periodu januar-jun naredne godine
15.10.2023. za aktivnosti planirane u periodu jul decembar naredne godine

Detaljnije na: https://www.coe.int/en/web/youth/study-sessions

Preuzeto sa: mladiinfo.me

Exit mobile version