Site icon mladibl.com

Selma Čabrić preuzela dužnost ministra porodice, omladine i sporta

Selma Čabrić preuzela dužnost ministra porodice, omladine i sporta

​Novoizabrani ministar porodice, omladine i sporta, Selma Čabrić, preuzela je danas dužnost ministra i tom prilikom rekla da će prioritet u daljem radu biti podrška višečlanim porodicama, izrada strateški važnih dokumenata za mlade i realizacija značajnih sportskih događaja koji će biti održani ove godine u Republici Srpskoj.

Preuzmajući dužnost od ministra Zlatana Klokića, koji je po ovlaštenju predsjednika Vlade obavljao ovu dužnost u prethodnom periodu, Čabrićeva je istakla da će svi značajni projekti Ministarstva biti nastavljeni, ali da će se sa svojim saradnicima potruditi da unaprijedi sve oblasti u kojima postoji prostor za napredak.

„ U toku je realizacija podrške višečlanim porodicama primjenom Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj gdje se roditeljima na mjesečnom nivou isplaćuje 750 KM na koje se plaćaju pripadajući porezi i doprinosi. Ovo je izuzetno značajna podrška i do sada se prijavilo preko 4000 porodica“ – istakla je Čabrić.

Ona je naglasila da će u narednom periodu razgovarati sa predstavnicima mladih o svim značajnim pitanjima za ovu populaciju, kao i o izradi strateški važnih dokumenata za mlade.

Prema njenim riječima Republiku Srpsku u toku godine očekuju i značajni sportski događaji, poput teniskog turnira „Srpska open“ i Evropskog školskog prvenstva u odbojci, koje će imati podršku Ministarstva.

Ministar, Zlatan Klokić, rekao je da je dužnost ministra porodice, omladine i sporta po ovlaštenju predsjednika Vlade obavljao odgovorno, trudeći se da obezbijedi nesmetan rad i realizaciju aktuelnih projekata, poput podrške višečlanim porodicama.

„U tom periodu usvojena je i Omladinska politika Republike Srpske za period od 2023. do 2027.godine, tako da sa zadovoljstvom predajem dužnost i novom ministru želim uspješan mandat“ – rekao je Klokić.

Preuzeto sa: Ministarstvo porodice, omladine i sporta

Exit mobile version