Site icon mladibl.com

Na zadovoljstvo sportista i rekreativaca: U ovoj godini u planu izgradnja teretana na otvorenom na nekoliko lokacija

Na zadovoljstvo sportista i rekreativaca: U ovoj godini u planu izgradnja teretana na otvorenom na nekoliko lokacija

U okviru izgradnje sportsko-rekreativnih sadržaja, nakon izvršene analize i lociranja potencijalnih lokacija, planskom dokumentacijom vezanom za oblast sporta, u 2023. godini planirana je izgradnja najmanje pet teretana u prirodi.

Kada je riječ o protekloj godini, završena je izgradnja tri teretane na otvorenom i to u mjesnim zajednicama Ada, Obilićevo i Kočićev Vijenac.

Za ove namjene, a u skladu sa potisanim ugovorom realizovana su sredstva u iznosu od 39.142,35 KM. Prilikom određivanja lokacija, vodilo se računa da su to mjesta gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca, što će se nastaviti i u 2023. godini.

Podsjećamo, Gradska uprava Grada Banja Luka, prateći trend po ugledu na evropske gradove, pristupila je izgradnji teretana u prirodi, čime je omogućeno svim građanima, bez obzira na pol i uzrast, da zadovolje svoje potrebe za fizičkim vježbanjem na otvorenom. Prednost izgradnje teretana u prirodi, ogleda se u činjenici da su one dostupne građanima bez obzira na vremenske prilike, lako se koriste, te je njihovo korištenje besplatno.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version