Site icon mladibl.com

Poziv za učešće: Budite dio Festivala uličnih zabavljača „Trotoart“

Poziv za učešće: Budite dio Festivala uličnih zabavljača „Trotoart“

Inspirisani sjajnim reakcijama naših sugrađana, ali i brojnih turista i ove godine će u okviru „Banjalučkog proljeća“ biti organizovan Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“.

S tim u vezi pozivaju se svi ulični zabavljači i oni koji bi to za ovu priliku željeli da budu da se prijave za učešće na Festivalu koji će u periodu od 16. do 18. juna okupiti umjetnike, koji svojim vedrim duhom, glasom, pokretom, bojom i zvukom zaustavljaju slučajne prolaznike i privlače pažnju svih generacija.

– Bilo da se radi o našim sugrađanima ili dragim gostima iz okruženja, u naš grad dobrodošli su svi umjetnici i grupe bez obzira na pol, uzrast, vještine, profesionalni ili amaterski status i broj članova. Među njima su: muzičari, pjevači, glumci, performeri, plesači, slikari, animatori i zabavljači, kreativci. Očekujemo prijave pojedinaca i grupa iz Banje Luke, drugih gradova Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kao i iz zemalja okruženja – poručio je Projektni tim Festivala.

Prijava se podnosi putem elektronske pošte i to na: trotoart.bl@gmail.com, a u poruci treba navesti sljedeće:

ime i prezima izvođača;
naziv grupe/sastava i broj članova;
kratak opis izvođača (od kada postoji, šta izvodi i sl.);
vrsta izvođenja (koncert, performans…) i
poželjno je da se priloži barem jedna fotografija sa nastupa.

Projektni tim Festivala će na osnovu dostavljenih prijava izvršiti selekciju učesnika i izraditi detaljan program festivala.

Takođe, putem gorenavedene adrese svi zainteresovani mogu dobiti i sva potrebna dodatna pojašnjenja.

Važno je istaći da je Banja Luka zahvaljujući sjajnim dešavanjima tokom cijele godine a posebno bogatom programu „Banjalučkog proljeća“ u prošloj godini oborila sve rekorde posjećenosti. Zanimljivi sadržaji privukli su u naš grad veliki broj turista iz cijelog svijeta, što je u značajnoj mjeri doprinijelo banjalučkim hotelijerima, hostelijerima i drugim vlasnicima smještajnih objekata, ali i ugostiteljima i trgovcima koji su zahvljujući tome ostvarili povećan promet.

S tim u vezi, cilj gradske administracije je da se ovakav trend nastavi i ove godine, a poseban fokus je upravo obogatiti ponudu tokom proljećnog perioda, kada ljepote Banje Luke posebno dolaze do izražaja, što se svakako može iskoristiti kao prednost da se bogatim manifestacionim sadržajima naš grad pozicionira na mapi regionalnih centara.

U nastavku pogledajte kompletan javni poziv, a atmosferu koja je tokom prošle godine vladala na ulicama našeg grada pogledajte u nastavku…

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version