Site icon mladibl.com

Rekordan turistički promet: Britanski portal stavio Banjaluku na drugo mjesto kao poželjnu vikend destinaciju

Rekordan turistički promet: Britanski portal stavio Banjaluku na drugo mjesto kao poželjnu vikend destinaciju

Banjaluka je u posljednje dvije decenije prva turistička destinacija u Republici Srpskoj, a prošle godine je zabilježila rekoran turistički promet sa više od 146.000 noćenja, rečeno je u banjalučkoj Turističkoj organizaciji.

Portparol banjalučke Turističke organizacije Branka Branković ističe da je britanski portal o putovanjima uvrstio Banjaluku na drugo mjesto kao poželjnu vikend destinaciju.

Ona navela da su u prošloj godini zabilježena 94.842 dolaska i 146.189 noćenja, što je rekord u posljednjih 20 godina.

“Broj noćenja slobodno možemo pomnožiti sa 2,5 i onda ćemo dobiti pravu sliku koliko je Banjaluka ostvarila noćenja u protekloj godini”, rekla je Brankovićeva.

Ona je dodala da je u januaru ove godine evidentirano 9.992 noćenja, što je za 63 odsto više od istog peroda prošle godine.

“U januaru ove godine evidentiran je 5.801 dolazak ili 41 odsto više nego u istom periodu prošle godine”, rekla je Brankovićeva.

Ona je dodala da su tradicionalno najbrojniji i najvjerniji gosti iz Slovenije, zatim iz Srbije i Hrvatske, a u posljednje dvije godine i iz Crne Gore.

“Možemo da se pohvalimo podatkom da imamo veliki broj gostiju iz svih zemalja, pogotovo iz gradova sa kojima je povezan Banjalučki aerodrom”, rekla je Brankovićeva.

Ona je istakla da se gosti u Banjaluci u posljednje dvije godine zadržavaju tri i više noćenja, dok to ranije nije bio slučaj.

Brankovićeva je navela da je Banjaluka turističko mjesto, odnosno jako interesantna destinacija tokom sva četiri godišnja doba.

(Srna)

Preuzeto sa: mondo.ba

Exit mobile version