Site icon mladibl.com

Prijavite se za volontiranje u Italiji

Prijavite se za volontiranje u Italiji

Organizacija YouNet APS poziva sve zainteresovane da se prijave za jednogodišnje volontiranje u Italiji koje će početi u julu i oktobru 2023. godine.

OBLAST: više oblasti

OPIS: Volonteri će biti uključeni u multietničko i stimulativno okruženje Bolonje tako da mogu djelovati protagonistički i na taj način maksimalno iskoristiti jedinstvenu priliku koju nudi ESC (European Solidarity Corps). Bliski kontakt sa lokalnom zajednicom i njihovo aktivno učešće u volonterskim, informativnim i formativnim aktivnostima uveliko će poboljšati sve veće mogućnosti za volontere. Volonteri će biti uključeni u evropsko okruženje sa drugim mladim ljudima i imati priliku da sazna o evropskim institucijama i programima, posebno u vezi sa politikama i mogućnostima za mlade.

Aktivnosti u kojima će volonteri učestvovati su: podrška radionicama i treninzima trenera, upravljanje društvenim mrežama, kreiranje sadržaja na društvenim mrežama, organizacija i učešće na lokalnim aktivnostima, te razne druge aktivnosti.

Projekti ESC (European Solidarity Corps) čiji je ovo dio pokrivaju troškove putovanja, hrana, smještaja i aktivnosti mentorstva. Svaki volonter takođe dobija mjesečnu finansijsku podršku koja se mijenja u zavisnosti od zemlje destinacije. Obezbijeđeno je i zdravstveno osiguranje za volontere.

USLOVI: Kako biste se prijavili potrebno je da:
– budete između 18 i 30 godina;
– imati proaktivan i kreativan stav, organizacione sposobnosti i pristup rješavanju problema;
– dobre komunikacijske vještine i volja da se pridruže veoma dinamičnom okruženju.

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je poslati CV i aplikacionu formu koja se može naći na sajtu https://www.you-net.eu/younet-tt.html

ROK ZA PRIJAVU: 30.04.2023. godine

Detaljnije na: https://www.you-net.eu/younet-tt.html

Preuzeto sa: mladiinfo.me

Exit mobile version