Site icon mladibl.com

Najbolji studenti UNIBL boravili u Beču

Najbolji studenti UNIBL boravili u Beču

Najbolji studenti završnih godina studija na fakultetima / Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) od 2. do 5. marta 2023. godine boravili su u studijskoj posjeti Beču.

Tokom ove posjete naši studenti su imali priliku da posjete Univerzitet u Beču, Gradsku vijećnicu, te Parlament Austrije. Takođe, studenti su posjetili Predstavništvo Republike Srpske u Austriji, te prisustvovali prijemu povodom dana proglašenja prvog Ustava Republike Srpske, ali i sjedište OEBS-a, te razgovarali sa ambasadorom BiH pri sjedištu OEBS-a u Beču Sinišom Bencunom.

Prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta prof. dr Miroslav Malinović kaže da je ova posjeta organizovana uz nesebičnu podršku šefa Predstavništva Republike Srpske u Austriji mr Mladena Filipovića.

,,Ova posjeta bila je nagrada za rad, trud i zalaganje naših studenata tokom studija, ali i prilika da se međusobno upoznaju i posjete važne institucije. Vjerujem da ćemo zajedno sa Predstavništvom Republike Srpske u Austriji nastaviti ovakve aktivnosti i u godinama koje su ispred nasˮ, kazao je prorektor Malinović.

,,Studijska posjeta Beču bila je edukativno-turističkog karaktera jer smo pored turističkih atrakcija, kao što su dvorci Belvedere i Šenbrun, imali priliku da posjetimo važne institucije. Posjeta predstavlja podstrek za sve nas, ali i poruku svim našim kolegama da se trud i rad uvijek isplateˮ, kazao je student Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Marko Solomun.

Posljednjeg dana boravka u Beču studenti su imali priliku da uz vođeni obilazak Zlatana Stojadinovića obiđu jedinstvenu istorijsko-turističku turu pod nazivom ,,Stopama Srba u Bečuˮ.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci

Exit mobile version