Site icon mladibl.com

BH GREEN AWARDS 2023 – predložite svoje šampione

BH GREEN AWARDS 2023 - predložite svoje šampione

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) i ove godine organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“. Ovom kampanjom promovišemo korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji. Želimo pronaći preduzeća, gradove/općine/opštine, NVO-e, fondacije, fakultete, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi motivišu i druge.

Pozivamo vas da popunite Prijavni obrazac i nominujete svoje kandidate (prijedloge) za sljedeće kategorije:

NOMINACIJE

Prijedloge mogu slati svi! Ovom prilikom vas pozivamo da i vi nominujete i date svoje prijedloge za “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2023., u svim kategorijama ili samo u nekim, a nominovati možete jednog ili više kandidata za svaku od kategorija. Da biste dostavili svoj prijedlog, potrebno je da popunite Prijavni obrazac (Google forms) koji se nalazi ispod teksta. Pristikom na dugme Pismo poziva možete saznati više o kategorijama za koje imate mogućnost da nominujete kandidate.

PRIJAVNI OBRAZAC

PISMO POZIVA

O PROJEKTU GREENWORKS

Kampanja BH Green Awards 2023 realizirat će se u okviru projekta GreenWorks – Uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta. Projekat, čija je vrijednost oko 500.000 eura, finansiran je od strane Europske unije. Projekat realiziraju Centar za razvoj i podršku sa partnerima: Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) iz Laktaša i Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini (MRRBiH) iz Istočnog Sarajeva. Realizacijom projekta nastojimo, pojačati uticaj civilnog društva u području zaštite okoliša i klimatskih promjena, izgradnjom kapaciteta OCD u ovim oblastima, njihovim umrežavanjem i javnom kampanjom. Stoga ćemo sa partnerskim organizacijama raditi na uspostavi mreže OCD-a „GreenWorks“ i sticanju znanja i vještina OCD-a u mrežavanju, zagovaranju, sudjelovanju u donošenju odluka, praćenju javnih politika, zastupanju prava i interesa građana u zaštiti okoliša te zagovaranju i promicanju važnosti zaštite zraka i tla. Važan segment projekta jeste i promocija važnosti zaštite zraka i tla i koncepata rješenja za smanjenje zagađenja te njihovog značaja za održivi razvoj.

Planirana dostignuća:

Preuzeto sa: crp.org.ba

Exit mobile version